Administracions

ADMINISTRACIONS

L’ACM impulsa un pla per potenciar a l’exterior els municipis

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha impulsat el Pla Estratègic d’Internacionalització, que inclou una sèrie de propostes per seguir projectant internacionalment l’entitat i potenciar a l’exterior els municipis catalans. Així, l’ACM té previst reforçar l’actuació a Europa, amb presència constant en xarxes i grups de treball i fent un seguiment regular de legislacions que s’aprovin a Brussel·les. S’ha de tenir en compte que un 75% del marc legislatiu aprovat en l’àmbit europeu té incidència directa en els ens locals. Al mateix temps, es potenciarà l’intercanvi de bones pràctiques per detectar iniciatives pioneres, en àmbits com ara la gestió de l’aigua, la generació d’energia verda i sostenible i les polítiques socials i d’habitatge, i estudiar com es poden traslladar als municipis catalans. I, evidentment, es continuarà treballant per buscar oportunitats de finançament dels diferents programes de la UE que permetin impulsar projectes de l’ACM que millorin els serveis municipals.

Una altra línia d’actuació serà l’expansió geogràfica de l’acció internacional més enllà d’Europa i enfocada en altres països i continents (Àsia i l’Amèrica Llatina, per exemple) de cara a identificar àmbits d’actuació prioritats com poden ser la transició digital, la sostenibilitat, la gestió eficient de residus, la implementació d’una economia circular, la gestió dels residus, l’educació, els serveis socials i la mobilitat, entre d’altres.

En un tercer àmbit, el pla pretén intensificar els serveis de suport a la internacionalització dels municipis per guiar-los, assessorar-los i acompanyar-los en possibles accions de caràcter internacional. Amb aquest objectiu, es reactivarà el consell assessor en projecció exterior i es crearà un banc d’experts municipals en relacions internacionals locals per generar debat i establir prioritats futures. També es proposa crear una bossa d’experiències de projectes municipals d’èxit que es puguin donar a conèixer en l’àmbit internacional com a exemple de bones pràctiques, impulsant d’aquesta manera la projecció i reputació dels municipis a Catalunya i globalment. La darrera acció se centrarà a implementar una estratègia de comunicació per reforçar el reconeixement de l’ACM com a referent municipalista arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia