Administracions

BANYOLES

L’alcalde Noguer planteja un contracte temporal per a la barca la Tirona

L’ajuntament de Banyoles no tira la tovallola en relació amb la Tirona, l’embarcació de passeig a l’estany, després que el concurs per a la gestió del servei hagi quedat desert. En declaracions a la premsa aquest matí, l’alcalde Miquel Noguer ha explicat que estan disposats a fer un contracte temporal de sis mesos perquè les futures navilieres provin el servei i fer un concurs públic. “Estem en aquesta tessitura, dubto que a l’agost ho tinguem i ja seria de cara al setembre”, ha declarat a l’agència ACN. En el ple d’aquest vespre, la regidora de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç i Fires, Anna Tarafa ha assenyalat que tot i que hi havia tres possibles interessats no s’han presentat. En quant a l’oposició, la portaveu de Sumem CUP Banyoles, Jana Soteras ha recordat que el seu grup s’havia mostrat en desacord amb aquest model: “Considerem que aquesta manera de visitar l’estany és obsoleta”. Soteras ha vinculat la nova licitació a un replantejament que inclogués un projecte educatiu. Amb nou abstencions dels grups de l’oposició i dotze a favor de l’equip de govern, s’ha declarat deserta la licitació de la concessió de la barca la Tirona. A finals de l’any passat, la concessionària Naviliera Les Goges, encarregada del servei des del 2012, va tancar justificant la sortida a les pèrdues que li suposava les competicions esportives dels caps de setmana que els obligaven a aturar el servei. L’ajuntament va preparar nous plecs, replantejant la concessió.

Figura del Defensor

El grup PSC- Convivència i Progrés ha presentat una moció per instar a l’elecció del Defensor de la Ciutadania de Banyoles. El seu portaveu, Quim Fernàndez, ha argumentat que és un “exercici de transparència, honestedat i comunicació”. Fernàndez ha reclamat consens polític en relació a una figura l’actuació de la qual no ha de ser fiscalitzadora sinó d’acostar l’administració al ciutadà. Jana Soteras (Sumem CUP Banyoles) ha assenyalat la necessitat d’aquesta figura per complementar una “àrea de participació ciutadana que no te massa pes”. Jaume Butinyà (ERC) ha reclamat un nom de consens. Des de l’equip de govern, el portaveu Jordi Congost ha recordat que la normativa està aprovada des del 2015 amb la intenció de tenir aquesta figura. L’alcalde Miquel Noguer ha afegit que el procés ja s’havia iniciat amb dos noms sobre la taula i que no hi va haver unanimitat. La moció s’ha tirat endavant amb unanimitat i després d’un petit canvi semàntic en el que s’incideix en què els “els grups polítics inicien el procés per proposar noms per ser el Defensor de la Ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia