Administracions

La Bisbal delegarà la recaptació a la Diputació que fins ara portava el Consell Comarcal

L’ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha validat en el darrer ple la delegació a lala Diputació de Girona de la recaptació executiva i voluntària de l’Ajuntament, que fins ara duia terme el Consell Comarcal del Baix Empordà.

«Tot i que el servei que ha prestat el consell comarcal amb la recaptació executiva des del 2007 i de la voluntària 2021, ha estat de plena satisfacció per part de l’Ajuntament, el cert, és que les condicions que ofereix la Diputació de Girona a través del seu organisme autònom Xaloc, són més beneficioses per la Bisbal d’Empordà», va explicar l’alcalde, Òscar Aparicio. «Si bé econòmicament pels estudis dels serveis econòmics suposarà un estalvi directe de prop de 20.000 euros anuals, també milloren les condicions associades a la prestació del servei que feia el Consell Comarcal», va detallar.

Entre aquestes millores l’alcalde Òscar Aparicio va explicar que «Xaloc tindrà oficina a l’edifici municipal de l’Ajuntament Vell, al número 17 del carrer de les Mesures, al costat de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, integrant dues persones del propi ens, permetent que les persones usuàries no hagin de recorrer diferents dependències de la ciutat i, alhora, oferirà una gestió integral amb la resolució de recursos, assumpció de noves liquidacions com les plusvàlues o, fins i tot, amb l’abonament de part del sou dels tècnics de gestió cadastral».

Un altre punt destacat del Ple municipal ordinari de la setmana passada va ser l’aprovació d’una bonificació del 95% de l’impost de construcció instal·lació i obres de la nova piscina del Club Esportiu CT La Bisbal. En aquet sentit l’alcalde, i també regidor d’hisenda, Òscar Aparicio va manifestar que «la voluntat del govern municipal es impulsar i ajudar a totes les entitats esportives de la ciutat». Els treballs a les instal·lacions del club esportiu bisbalenc tenen una subvenció directa de la Diputació de Girona en 200.000 euros. L’equip de govern defensa que el fet que el club hagi estat declarat entitat d’utilitat pública tant pel govern central com per la Generalitat de Catalunya, que les obres hagin tingut subvenció de la Diputació de Girona, i que vinguin a suplir un buit en l’oferta esportiva de la ciutat, suposen que el govern havia de col·laborar amb aquesta entitat, que a diferència d’altres entitats esportives de la ciutat no gaudeixen d’instal·lacions municipals.

D’altra banda l’alcalde va posar en relleu la col·laboració que en els darrers mesos ha tingut el consistori amb el club esportiu que ha suposat que el club assumís les activitats esportives, la celebració del primer torneig de pàdel ciutat de la Bisbal, o continuar amb la col·laboració en l’Open Internacional Femení Solgironès de la Bisbal d’Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Declaren Bé Cultural d’Interès Nacional el Drac i l’Àliga de la Bisbal 

LA BISBAL D’EMPORDÀ

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum del Darder arriba als 170kWh

BANYOLES
Infraestructures i serveis

Inversió de 21 milions en la millora de la xarxa d’aigua a Lleida

Lleida
Medi ambient

S’amplia en 65 milions la línia d’ajuts per adquirir vehicles elèctrics i instal·lar punts de càrrega

Barcelona

Tractar la migranya de forma precoç en millora el pronòstic

Barcelona

Cau un pi al Parc Bosc i malmet una font que pertany al patrimoni històric

FIGUERES

Volen recuperar l’antic càmping Pous amb un nou complex per 900 persones

FIGUERES
societat

Multa a la UOC per l’ús de reconeixement facial en exàmens a distància

Barcelona

La Bisbal delegarà la recaptació a la Diputació

LA BISBAL D’EMPORDÀ