Administracions

Vandalitzen la plataforma de bany autònom de Palamós

És el primer sistema per a persones amb mobilitat reduïda que s’ha posat a l’Estat

Un usuari, que ho ha fet públic a través de les xarxes socials, reclama civisme en l’ús d’aquestes instal·lacions

La primera plataforma de bany autònom instal·lada a l'Estat ha estat vandalitzada ahir fent malbé el mecanisme hidràulic de la cadira per accedir a l'aigua. Aquesta plataforma està dissenyada per a persones amb mobilitat reduïda i molt especialment per aquells amb diversos tipus de patologies, com ara obesitat o lesions temporals amb diversos grans de discapacitat. Albert Lleida, un bloguer amb mobilitat reduïda, ha estat qui ho ha fet públic a través de la seva xarxa d'Instagram. Lleida demana més civisme per tot allò que afecta les persones amb per a persones amb mobilitat reduïda. La plataforma es va reparar i va entrar en servei unes hores després. La tinent d'alcalde, Maria Puig, alerta sobre la mala praxi i l'incivisme que ha afectat aquesta plataforma; una bretolada que "interfereix en el dret que es vol oferir a una part de la població", per la qual cosa demana que es respecti aquesta visió comunitària. El projecte, juntament amb els promotors, es va avaluant per millorar-lo, ja que es tracta d'una prova pilot.

L’Ajuntament de Palamós va inaugurar avui fa una setmana el primer sistema de bany autònom de tot l’Esta per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’una plataforma ancorada en una zona de la platja Gran de Palamós que s’endinsa uns metres dins l’aigua. L’usuari accedeix amb la cadira de rodes fins a un seient col·locat a la plataforma. Un cop situat, activa el sistema elèctric que el baixa fins a l’aigua. Quan la persona acaba del bany fa el mateix procés a la inversa. Tant els usuaris com l’Ajuntament de Palamós destaquen que amb aquest sistema pioner a l’Estat es “guanya en drets” i animen a altres municipis a implantar-lo. El cost ha estat de 61.437 euros, que s’han pagat entre l’Ajuntament, la Diputació i aportacions privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia