Administracions

administracions

Lleida revisa l’ordenança de civisme per reordenar infraccions

L’Ajuntament de Lleida ha revisat l’ordenança de civisme per reordenar les infraccions que s’hi inclouen així com precisar l’import de les sancions per a cada cas. L’alcaldessa accidental, Cristina Morón, ha explicat avui que l’ordenança vigent ja té 20 anys i calia “actualitzar-la” d’acord amb l’evolució de la ciutat. De fet, part dels seus articles es trepitjaven amb els d’altres noves ordenances o faltava precisió en el quadre de sancions.

La Paeria de Lleida va encarregar la revisió de l’ordenança a un equip d’especialistes de la UdL, que hi treballa des de finals de l’any passat. Un dels participants en aquesta diagnosi és el catedràtic en dret administratiu de la institució, Antonio Ezquerra, que ha explicat que s’han analitzat 120 articles i se’n preveuen modificar una cinquantena. En el primer esborrany del document, s’especifica la prohibició d’anar semidespullat, nu o ensenyar els genitals a la via pública. “Aquest és un dels aspectes que evidencien que l’ordenança de civisme de Lleida s’ha quedat antiquada i va a remolc d’altres de l’Estat”, ha afegit.

En aquest sentit, l’inspector sotscap de la Guàrdia Urbana, Josep Mallada, explica que “hem trobat casos d’algun home que ha ensenyat els genitals a dones majors d’edat al carrer, fet que amb l’ordenança actual no podem perseguir, però amb la modificació plantejada ja tindrem una eina per poder fer-ho”.

També s’hi inclouran altres aspectes de “pur incivisme” com llançar brossa al terra o el joc amb pilotes, ha indicat Morón.

D’altra banda, es treballarà per definir un quadre de sancions públic més clar. I és que l’ordenança vigent contempla forquilles de multes que, com a exemple, poden anar dels 30 als 650 euros en funció de l’afectació que la infracció comporti per al ciutadà, la via pública o la ciutat.

La modificació de l’ordenança s’analitzarà en una comissió tècnica perquè es puguin incloure nous suggeriments o idees. La previsió de l’Ajuntament de Lleida és poder aprovar el document a finals d’aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia