Administracions

Els centres cívics programen més de 660 activitats durant el curs 24-25

Els centres cívics de l’Ajuntament de Girona han programat un total de 665 cursos i tallers pensats per a tots els públics durant el curs 2024-2025. Com és habitual, la proposta d’activitats s’ha elaborat conjuntament amb les entitats de la ciutat, que enguany organitzen prop del 90% de l’oferta. Es tracta d’una programació extensa i diversa de formats i disciplines diferents; amb activitats per a totes les edats i accessibles per preus, horaris i proximitat física. Entre totes les propostes s’ofereixen un total de 10.164 places.

El període de preinscripció a les activitats de la Xarxa de Centres Cívics s’iniciarà el dia 1 de setembre, i finalitzarà el 15 de setembre. La sol·licitud s’ha de realitzar a través del Sistema d’inscripcions de l’Ajuntament de Girona. El 16 de setembre, en aquelles activitats on la demanda superi l’oferta de places disponibles, es farà un sorteig mitjançant un sistema informàtic aleatori. A partir del 16 de setembre els i les alumnes amb plaça rebran un correu electrònic i a partir del 18 de setembre començarà el termini per fer el pagament del curs.

El programa de cursos i tallers dels centres cívics arrencarà la setmana de l’1 d’octubre. En total hi ha més de 70 propostes per a nadons, infants, joves i famílies i gairebé 600 activitats per a adults. Com a novetat, durant aquest curs es posaran en funcionament dos equipaments cívics nous a la Xarxa de Centres Cívics. Es tracta del Local Social de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Eixample, que cobrirà l’oferta d’activitats adreçades a la ciutadania de la zona, i del nou Local social de l’Associació de Veïns Carme-Vista Alegre, que complementa la programació de les entitats que es feia des de les antigues instal·lacions.

“Els dos nous espais que incorporem enguany als barris de l’Eixample i de Vista Alegre responen a una de les apostes del govern municipal per aquest mandat, la de garantir una oferta cultural, educativa i de lleure de qualitat a tots els barris de la ciutat”, ha afegit Riquelme.

Les temàtiques dels cursos i tallers seran plurals i giraran entorn a l’artesania, la creativitat i l’art; la gastronomia; l’activitat física, la vida saludable i el creixement personal; els idiomes; la sostenibilitat, la ciència o l’aprenentatge en noves tecnologies. Tot i que els cursos i tallers són una part molt important dels centres cívics, aquests també ofereixen una àmplia oferta d’activitats d’altres formats, com exposicions, xerrades, documentals o espectacles, entre d’altres.

“L’oferta d’aquest curs és el resultat d’un bon equilibri entre allò que programen les entitats, que són molt actives i fan una proposta rica i variada, i els suggeriments dels mateixos centres cívics, que impulsen nous projectes innovadors, alguns ja consolidats. Aquesta suma contribueix a fomentar la creativitat i la participació, teixir vincles entre els veïns i veïnes i enriquir el nostre patrimoni cultural”, ha destacat la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones i de Llengua Catalana de l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme i Zurita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró
salut

Bequen l’Hospital de Mataró per liderar un estudi sobre el càncer de mama

Mataró

Territori iniciarà a la tardor les obres per eixamplar el pont de Sant Francesc

MANRESA
TRADICIONS

Un Sant Fèlix enmig d’una vinya, protagonista del cartell de la festa de Vilafranca

Vilafranca del penedès