Administracions

Dracma de Plata per l’aportació en la detecció del càncer de pell per Enric Campmol i Narcís Ricart

Ahir al migdia va tenir lloc al Teatre Municipal de Roses l’acte de lliurament de la Dracma de Plata, màxima distinció amb què el consistori reconeix persones, entitats o col·lectius rosincs que destaquen per la vàlua de les seves activitats (ja sigui des d’una vessant cultural, esportiva, científica, educativa....), per la seva aportació a la societat o per la projecció del municipi. Enguany, ha estat atorgada als enginyers rosincs Enric Campmol Ametller i Narcís Ricart Geli, creadors d’una cabina de detecció de càncer de pell.

El projecte va néixer de l’interès d’Enric Campmol Ametller després d’una visita al dermatòleg, durant la qual va observar el procediment per controlar una piga sospitosa: fer-se fotografies amb una moneda, com a referència per detectar possibles canvis en la mida d’una piga. Aquesta experiència va inspirar Campmol, enginyer industrial de professió, a la creació d’una solució més avançada i eficient per a la detecció de melanomes, projecte que va afrontar juntament amb Narcís Ricart Geli, enginyer informàtic especialitzat en visió per computadors i en intel·ligència artificial.

El resultat és Deviskan, un dispositiu no invasiu d’alta tecnologia, capaç de detectar lesions sospitoses de ser un melanoma en només 5 minuts. Deviskan és una cabina de la mida d’una persona que fotografia tot el cos del pacient, processa les imatges a través d’algoritmes d’intel·ligència artificial i detecta els canvis en la mida, el color o la forma d’una piga que puguin implicar que es tracta d’una lesió maligna. A continuació, envia un informe amb les dades recollides al dermatòleg, perquè aquest pugui fer un diagnòstic de forma ràpida i més precisa, sense la necessitat d’haver de recollir dades de manera manual.

El consistori rosinc ha volgut reconèixer amb la Dracma, la màxima distinció institucional, els dos joves impulsors d’aquest projecte, actualment en ple desenvolupament, per la seva aportació al món de la investigació i al camp de la dermatologia, i per la innovació i la millora que significa en l’atenció sanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El White Summer de Palamós tanca amb 29.230 visitants

PALAMÓS
SALUT

La UPC desenvolupa una eina predictiva per personalitzar el tractament de la psicosi

Barcelona

Les piscines municipals de Palau i de Santa Eugènia tancaran per fer manteniment

GIRONA

La IAEDEN-Salvem l’Empordà presenten al·legacions a una modificació del POUM de Llers

LLERS
societat

La justícia de Groenlàndia prorroga la detenció del defensor de les balenes Pau Watson

barcelona
medi ambient

Controlen les emissions contaminants dels vaixells amb un dron

Barcelona

Ultimen les obres de millora de la pista polivalent del barri de Can Borell

BLANES

Dracma de Plata per l’aportació en la detecció del càncer de pell per Campmol i Ricart

ROSES
nacional

Un miler de robatoris de cable de coure després del repunt del darrer any i mig

barcelona