Administracions

L’Ajuntament de Figueres justifica la tala d’arbres del carril bici

L’Ajuntament de Figueres justifica fent públics els informes tècnics la tala i substitució d’arbres al traçat del carril bici. El govern ho ha fet arran de la petició d’informació que va fer el grup del PSC, a l’oposició, en entrar per registre dotze preguntes sobre aquesta qüestió.

Segons un comunicat fet públic, on es resumeixen els informes, el govern, de Junts, explica que els cinc arbres talats al carrer Nou estaven plantats massa junts, comprometent el seu creixement i impedint la correcta il·luminació del carrer. Els dos informes tècnics exposen que “ha estat necessari incloure la tala d’alguns exemplars per aconseguir la millor solució d’adequació de l’accessibilitat o d’implantació del carril bici i la millora de les condicions de l’arbrat existent o de nova plantació”. “En tractar-se d’arbres situats en voreres urbanitzades amb serveis soterrats no és possible preveure el trasplantament dels arbres sense afectar la integritat dels serveis i sense garantir-ne la supervivència. Es va estudiar la possibilitat del trasplantament, però es va descartar per la dificultat i per la viabilitat”.

Actuacions previstes

L’Ajuntament de Figueres plantarà, al novembre, 9 arbres al carrer Nou després que se n’hagin hagut de talar 5 per motius d’habitabilitat. Al seu lloc se’n plantaran més dels que hi havia en el mateix carrer i es distribuiran de manera més adient, reordenant l’espai públic i millorant l’alineació viària de l’espai, que facilitarà correcta la il·luminació nocturna del carrer. Les 15 moreres i 1 om del traçat del carril bici al Camí Vell de Vilatenim seran trasplantats en un altre espai, i no talats, i al seu lloc es plantaran 10 nous arbres. Finalment, i sobre la pregunta del nombre d’arbres talats en el mandat anterior i en aquest mandat, l’informe tècnic detalla 883 arbres tallats entre 2019 i 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia