Administracions

Blanes dona suport a la creació d’un Parc Forestal Interactiu al nord de la GI-682

Un dels temes més destacats de la sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes celebrada ahir va ser l’aprovació provisional del projecte de modificació puntual del POUM per requalificar una franja de terreny de Peixos Ros classificat com a sòl urbanitzable, i el futur desenvolupament d’un Parc Forestal recollit en dos dels punts de l’ordre del dia. Aquesta zona passarà a ser espai lliure públic, i la proposta inclou la modificació de l’actual espai, de manera que finalment s’ampliarà el total de superfície de zona verda de titularitat municipal.

La permuta bescanvia una zona verda de 1.236 m2 a peu de carretera per la franja d’un monticle de 2.461 m2 de titularitat privada situada al nord dels terrenys, que passarà a qualificar-se com espai lliure públic, pràcticament el doble de la superfície. La zona verda pública que passarà a titularitat privada mantindrà el mateix tractament d’arbrat que si fos verd públic, i s’hi habilitarà un aparcament perquè puguin estacionar-hi els 150 treballadors i treballadores que s’incorporaran a la instal·lació de Blanes de Freskibo, fins ara ubicat a en una altra població.

Tots dos punts van tenir idèntic posicionament, amb el suport de tots els grups polítics llevat de la CUP, que es va abstenir. Aquesta aprovació significa el primer pas perquè, en el futur, permeti impulsar la creació d’un Parc Forestal Interactiu al nord de la GI-682, als terrenys de Grup Ros, l’empresa blanenca d’elaboració i comercialització a l’engròs de productes de la mar.

La proposta de millora de la zona que passarà a ser de titularitat pública inclou la creació d’un Parc Forestal Interactiu en forma d’espais de lleure natural, a la vegada que neix un nou element articulador de noves connexions entre la ciutat i els barris de la zona nord-est. També suposa l’oportunitat d’oferir una nova proposta d’oci natural per tot l’any a partir de la conservació del bosc mediterrani de Blanes, tal com s’està fent a d’altres municipis.

L’objectiu és posar en valor el patrimoni natural de Blanes i promoure la cura del bosc, així com d’espais saludables. Segons el projecte inclòs a la proposta de modificació del POUM, al Parc Forestal Interactiu d’ús públic hi ha tres principals àmbits: un Centre d’Interpretació de la Flora Autòctona, l’Espai Mirador i la Ruta dels Tres Turons.

A partir d’un element arquitectònic sostenible, que es construiria a partir de fustes del propi entorn, s’hi definirà un espai amb un Centre d’Informació, l’Espai de Recepció per l’inici i cloenda de la ruta dels tres turons, i l’Espai per a Recepció d’activitats i tallers a l’aire lliure, amb una aula oberta per a escoles, associacions o altres entitats interessades. Per la seva banda, l’Espai Mirador amb vistes a Santa Bàrbara, Sant Joan i el tramat de nucli vell, resseguirà la riera de Ses Vernes, i tindrà un perímetre protegit amb baranes. Finalment, la Ruta dels Tres Turons que tindrà el seu inici i final aquí, inclou un recorregut de 5’20 km amb un itinerari que passa pel Turó de Montells, el Turó d’en Trompa i el Turó d’en Bruno.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.