Administracions

Els consistoris estudien mancomunar diversos serveis públics

Els alcaldes de Lloret de Mar i Blanes, Adrià Lamelas i Jordi Hernández, s’han reunit aquesta setmana com a punt de partida per estudiar la possibilitat de poder mancomunar diversos serveis públics. L’objectiu és millorar l’atenció i els serveis que s’ofereixen a la ciutadania dels dos municipis en diferents àmbits d’actuació, a través d’una gestió conjunta.

Durant la trobada, mantinguda al Despatx d’Alcaldia de Lloret de Mar el matí d’aquest passat dijous, els dos batlles van repassar diverses qüestions susceptibles de poder gestionar els dos consistoris. De fet, els dos municipis ja comparteixen projectes tan d’èxit com el Teatre de la Costa Brava Sud, amb una programació conjunta que es va encetar l’any 2013. Un altre exemple és, juntament amb Tossa de Mar, el Carnaval de la Costa Brava Sud, que suma els esforços dels tres municipis des de l’any 2012.

Després de la trobada d’ahir, tots dos alcaldes s’han emplaçat per posar fil a l’agulla i iniciar les primeres reunions amb tècnics i polítics dels dos municipis, de les respectives àrees que s’ha estudiat poder mancomunar. Qüestions com el transport urbà, així com d’altres temes relacionats amb la mobilitat, com per exemple les bicicletes compartides o el transport a demanda.

La neteja de la via pública, recollida d’escombraries, el reciclatge i la gestió de l’abocador és una altra de les pedres de toc tractades a la reunió, ja que és un dels temes que més preocupa a les dues ciutats. Per un altre costat, la salut i els serveis socials són dos altres temes que es consideren cabdals, sobretot pel que fa a l’atenció de les urgències de

També s’ha tractat crear un nou cementiri municipal, habitatges socials, o bé compartir més informació específica entre els dos cossos policials municipals.

Una marca turística

La trobada entre els dos batlles també ha comptat amb la participació del regidor de Turisme, Frederic Guich, amb qui s’ha parlat de diverses qüestions relacionades amb la seva àrea de treball. En aquest sentit, un dels projectes més interessants per establir majors simbiosis entre les dues poblacions és la de crear una nova marca turística, la de la ‘Costa Brava Sud’.

Els representants dels dos ajuntaments consideren molt rellevant la possibilitat de poder endegar-la, per enfortir el turisme als dos municipis, de manera que es creï una major sinergia entre les dues poblacions, així com planificar una oferta turística pels visitants més completa i global. Una nova marca d’identitat que potenciaria els respectius atractius de Blanes i Lloret de Mar, a la qual també podria afegir-se el veí municipi de Tossa de Mar.

En tot cas, es considera una idea molt a tenir en compte, sobretot per la indiscutible projecció exterior que té el territori de la Costa Brava. El què es vol aconseguir és focalitzar aquest atractiu internacional que té litoral gironí perquè no tan sols s’associï amb la seva banda nord. Sobretot recordant que Blanes i Lloret de Mar es troben en una situació geogràfica perfecta per la proximitat amb molts productes turístics com Barcelona, Figueres o Girona.

Per últim, una altra qüestió tractada durant la trobada és incentivar els vincles socials i laborals que hi ha entre les dues ciutats veïnes. Més concretament, es tractaria de fer un estudi sociològic sobre els lligams humans, les relacions i els costums de mobilitat que hi ha, valorant què es pot millorar en un i altre sentit en funció de les opinions i la informació recollida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Niubó aposta per l’inici de curs abans de l’11-S, frena la sisena hora i planteja canvis a l’FP

barcelona

Comença en procés per adjudicar 70 pisos de lloguer protegit

Castelldefels

Liciten les obres per connectar el poble amb la depuradora de Riudellots

CAMPLLONG
Medi ambient

Nou atac d’un llop a una explotació ramadera al Collsacabra

Rupit i Pruit

Els consistoris estudien mancomunar diversos serveis públics

LLORET DE MAR / BLANES

Pagesos denuncien l’ocupació il·legal de camps de conreu per ampliar un vial a Santa Susanna

Santa Susanna

Impulsen un projecte per detectar el risc de soledat en preadolescents

GIRONA
turisme

A punt una tardor plena de congressos a la Fira de Barcelona

Barcelona

Acord perquè no torni l’empresa de desocupacions al bloc de la Creueta

GIRONA