Administracions

El govern de Mataró diu que tindrà el certificat de ciberseguretat el 2025 i lamenta l’informe de la Sindicatura

L’informe presentat per la Sindicatura de Comptes alertant sobre dèficits en la gestió de la ciberseguretat de l’Ajuntament de Mataró no ha agradat al govern del municipi. En un comunicat ha lamentat haver estat “situat en el punt de mira i exposat innecessàriament” i subratlla que “està treballant” per obtenir el certificat de compliment de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) en categoria mitjana, que és la que pertoca a les ciutats de més de 100.000 habitants. La previsió, assegura, és obtenir-lo el primer trimestre del 2025.

El regidor de Bon Govern, Bona Gestió i Estratègia de futur, Miquel Àngel Vadell, ha recordat que com molts consistoris s’estan adaptant a aquesta normativa i no entén aquest assenyalament quan “ni el propi Síndic de Comptes té aquest certificat”. El govern assegura insisteix que des del 2017 treballa per adequar els sistemes als riscos derivats d’oferir serveis digitals a la ciutadania i que va crear el Comitè de Seguretat en Protecció de Dades, contractant el 2021 una auditoria de seguretat i ciberseguretat per poder analitzar el grau de maduresa davant els possibles riscos on s’inclouen ciberatacs per detectar vulnerabilitats. Asseguren, a més, que en aquest temps s’han proveït i actualitzat prestacions i equipaments i el novembre del 2023 van contractar l’empresa Tarsis com a consultora per aconseguir el certificat de compliment de l’ENS en la categoria que els pertoca. Un certificatque “el 2023 només el tenien 9 entitats locals de Catalunya” –els ajuntaments de l’Ametlla del Vallès, Manlleu, Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Baix Llobregat en categoria mitja, i en categoria bàsica, els ajuntaments d’Almoster, Capafonts, Masllorenç, Bot i Villalba i els Arcs– i només 251 administracions locals a tot l’Estat espanyol.

El consistori també recorda que l’Administració Oberta de Catalunya (OAC) va avaluar el 2023 el grau de maduresa digital del consistori, amb una qualificació de ciberseguretat alta. Per últim, destaca que a l’estiu van rebre el Reconeixement Administració Oberta 2023 que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), aconseguint el tercer lloc de la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants, reconeixement que van rebre els consistoris de L’Hospitalet de Llobregat i Castelldefels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia