Administracions

Unió Europea

Brussel·les torna a avisar l’Estat espanyol per l’abús dels contractes d’interinatge

El govern espanyo té dos mesos per respondre a la notificació que li ha enviat la Comissió Europeu

Si l’executiu europeu considera insatisfactòries les mesures adoptades, pot elevar el cas al TJUE

La Comissió Europea (CE) ha llançat aquest dijous un nou avís a l’Estat espanyol per no haver pres suficients mesures per evitar un “ús abusiu” dels contractes d’interinatge.

Brussel·les ha obert un procediment d’infracció complementari a Espanya perquè aquesta situació infringeix la directiva comunitària sobre el treball de duració determinada i considera que no ha fet prou per resoldre-ho. Ala seva llista de procediments d’infracció d’aquest octubre, publicada avui, la Comissió lamenta que la legislació espanyola no contingui prou mesures per “prevenir i sancionar” aquesta pràctica, la qual considera “contrària” a la llei comunitària, així com per evitar “discriminacions” entre els treballadors interins i la resta d’empleats del sector públic.

En aquest sentit, la Comissió “urgeix” a l’Estat a resoldre la situació i adaptar la llei europea a la normativa nacional per evitar, i en el seu cas sancionar, els abusos com a conseqüència de la utilització successiva dels contractes de duració determinada.

El govern espanyol disposa ara de dos mesos per respondre a la notificació de Brussel·les. Si la resposta és insatisfactòria, Brussel·les podria adoptar nous passos per elevar la qüestió al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

La carta enviada avui per la Comissió Europea a l’Estat té en compte les esmenes que l’executiu espanyol adoptat d’ençà que se li va obrir el primer procediment d’infracció sobre aquest assumpte, que es remunta a l’any 2015. No obstant, considera que les noves esmenes adoptades “continuen sense abordar prou els problemes identificats, en particular aquells que fan referència a l’efectivitat de les mesures sancionadores”.

L’executiu comunitari posa d’exemple que, sota l’actual legislació espanyola, un treballador interí rep la mateixa indemnització amb independència de si ha treballat vint o trenta anys al mateix lloc de feina. També exposa que “una persona que hagi estat treballant 20 anys sota la successió de diversos contractes i decideix abandonar el seu lloc de treball i acceptar una altra feina o cuidar un familiar, tampoc tindrà accés a cap compensació”, encara que un tribunal declari que la seva situació és abusiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia