Administracions

Figueres redueix l’increment previst de l’IBI del 7% i el deixa en un 5%

La taxa d’escombraries pateix un increment i serà del 27,6%, seguint la normativa europea que entrarà en vigor l’abril de 2025

L’Ajuntament Figueres deixarà finalment l’increment de l’IBI en un 5% en comptes del 7% inicialment previst. Aquesta mesura es porta a terme en el marc del Pla de Sanejament Municipal. Pel que fa a la resta, la taxa d’escombraries pateix l’augment obligatori a tots els Ajuntaments, per la normativa europea que entrarà en vigor l’abril de 2025. Serà del 27,6%, però es manté la bonificació de fins al 50% de la taxa a tota la ciutadania que utilitzi la deixalleria municipal.

Algunes taxes s’actualitzen amb l’IPC, un 3,6%, però es mantenen sense cap augment les llars d’infants, els aparcaments, les llicències d’obres majors i menors, i la prestació de serveis d’intervenció administrativa, com poden ser llicències d’obertures de nous negocis. Com a novetat, es bonificarà el 95% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), a les empreses que es traslladin i construeixin en sòl industrial, i que el seu anterior emplaçament es destini a ús residencial. Les taxes s’actualitzen amb l’IPC un 3,6% en alguns casos i es conserven sense increment en d’altres.

Recollida de residus

El 2025 –i vint-i-tres anys després- la ciutat estrenarà el nou servei de recollida de residus urbans, entre els quals hi ha l’adquisició de nova maquinària i material, l’increment de personal i la nova recollida de la fracció orgànica. El cost del servei actual és de 3,6 milions d’euros anuals i ara s’incrementarà 1,5 milions d’euros més (total, 5.213.507 euros) per posar el dia el servei de neteja i de la recollida d’escombraries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia