Administracions

hisenda

BComú proposa pujar l’IBI a 208 hotels de Barcelona

Si fa uns dies era el grup d’ERC, a l’oposició de Barcelona, qui proposava doblar la taxa turística per recaptar més diners com a conseqüència de l’activitat turística de la ciutat, ara és BComú qui també es fixa en el sector hoteler. El grup, també a l’oposició, ha plantejat tres propostes per incloure en les ordenances fiscals per al 2025, que inclouen apujar l’IBI als hotels que es troben en edificis per sobre de 5,2 milions d’euros de valor cadastral, augmentar fins a 20 euros l’entrada al Park Güell i fixar multes mínimes per incomplir l’ordenança de les terrasses. La regidora Janet Sanz ha plantejat aquestes propostes avui en roda de premsa i ha dit que volen “corregir la deriva elitista” del govern de Jaume Collboni i compensar l’impacte que el sector turístic té en la ciutat. “És un dels sectors que més impacte té sobre el que afecta els veïns, fan negoci amb la privatització de l’espai públic i han d’assumir la seva responsabilitat”, ha remarcat.

Pel que fa a l’IBI dels hotels, Sanz ha explicat que es tracta de 208 establiments que es troben en edificis amb un valor cadastral superior a 5,2 milions d’euros. La proposta de la formació aposta per apujar de l’1% a l’1,3% l’IBI a aquests hotels, cosa que permetria recaptar uns 10 milions d’euros, segons ha explicat Sanz. Aquest increment només es pot aplicar a un 10% dels immobles que superen aquest llindar, segons ha afirmat la regidora, per la qual cosa s’implementaria en 208 hotels però també s’arribaria als 224 immobles, perquè també afectaria alguna residència d’estudiants, edifici de fires i palau de congressos o centres comercials.

Doblar l’entrada

En el cas del Park Güell, BComú planteja apujar de 10 a 20 euros el preu de l’entrada per als visitants per “assimilar-lo” al que es paga per accedir, per exemple, a la Sagrada Família. “Necessitem que repercuteixi en beneficis als barris de l’entorn”, ha dit Sanz, tot remarcant que el 97% dels visitants al Park Güell no són veïns de la ciutat.

Finalment, Sanz ha plantejat fixar una multa mínima per l’incompliment de l’ordenança de terrasses. Actualment, hi ha una multa màxima, però no mínima. La regidora de BComú ha dit que ara “surt més econòmic” incomplir les normes que complir-les perquè, en general, s’aplica la sanció mínima. “Hem de tenir més instruments i marge legal”, ha dit Sanz. La proposta de BComú planteja establir en 750 euros la multa mínima i en 1.500 euros en el cas d’infraccions molt greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia