Administracions

mobilitat

Rubí implanta ‘la multa pedagògica’ si s’aparca en voreres i passos de vianants d’escoles

Qui aparqui sobre passos de vianants i voreres en entorns escolars per anar a buscar la criatura a Rubí rebrà una ‘multa pedagògica’. Almenys per ara, perquè d’aquí a un temps seran sancions que poden anar de 90 a 200 euros. La sanció simbòlica l’imposarà les agents cíviques , que s’afegeixen a la campanya Per a tu són dos minuts, però per a mi... per fer evident el mal hàbit dels conductors i conductores que pensen que és un moment i que no molesten però no son conscients del perjudici que provoquen a la resta de ciutadans. Amb l’acció es pretén que busquin una alternativa que sigui més respectuosa amb la resta de persones que van a peu i, especialment, amb els nens i nenes. La multa pedagògica és una acció coordinada amb els serveis de Mobilitat, Policia, Civisme i Educació de l’Ajuntament de Rubí. “Al voltant dels centres educatius, la responsabilitat dels adults i conductors de vehicles encara és més gran, si això és possible. Els nens i nenes han de poder arribar fins la seva escola, a peu i amb seguretat”, argumenta l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Després d’un temps raonable de sensibilització, la Policia Local iniciarà una campanya sancionadora amb multes reals a tota la ciutat. De moment, però, les agents cíviques han iniciat la distribució de les ‘multes pedagògiques’ avui al voltant de l’Escola Ribas i Maristes Rubí.

El Reglament General de Circulació prohibeix estacionar a zones destinades al pas de vianants. Deixar el cotxe sobre la vorera, en un pas de vianants o en una zona habilitada per l’aparcament de persones amb una discapacitat és una acció d’incivisme. L’espai públic és un espai de convivència en el qual les voreres són per les persones i els vehicles han de circular per la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia