Administracions

administracions

El ple de Tarragona aprova apujar la tarifa del clavegueram

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat apujar la tarifa del clavegueram entre 0,88 i 2,79 euros al mes per tal de pagar les obres de renovació dels 31 quilòmetres de la xarxa. La proposta, segons informa ACN, ha rebut els vots a favor del govern socialista, així com de Junts, En Comú Podem i dels dos regidors no adscrits. El regidor d'Urbanisme, Nacho García, ha subratllat que tots els diners recaptats es destinaran "exclusivament" a pagar les obres de renovació de la xarxa, els quals estan en un estat "greu o molt greu", tal com ja es va anunciar a principis de juliol. Unes actuacions que costaran 16 milions d'euros i que s'efectuaran en un termini de vuit anys.

La resta de partits han coincidit en què l’actuació és “urgent”, però consideren que no ha de repercutir en la ciutadania. El regidor García ha respost a les crítiques i ha subratllat que encara "no ha trobat la fórmula perquè qualsevol obra que fa el consistori no la pagui la ciutadania". El plenari també ha servit per modificar el conveni amb Ematsa perquè es pugui utilitzar aigua no potable per netejar els carrers, entre altres usos. En aquesta línia, el regidor d'ECP, Jordi Collado, ha celebrat que "per fi s'obri la porta a una demanda històrica com és regar amb aigua no potable". A més, ha afegit que "seguir consumint aigua de l'Ebre no és la solució i menys si serveix per tirar-la al carrer".També s’han avalat els canvis de la taxa de la brossa i la creació d’un nou impost per a empreses de telefonia mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia