Administracions

BAIX CAMP

Innova de Reus accelera la reestructuració i vendrà part de les empreses

Joan Carles Ferraté assumeix la gerència del grup municipal, que ara gestiona 18 societats de serveis municipals

Volen estalviar 244.000 euros

El govern de Reus ha apostat per algú de la casa per comandar el grup d'empreses municipals Innova. Joan Carles Ferraté és el nou gerent de la societat i també dels serveis generals del consistori. Amb 23 anys d'experiència a l'Ajuntament, Ferraté es manté també com a gerent d'Aigües de Reus –una empresa amb superàvit–. Ocuparà el lloc de Josep Prat, esquitxat per l'escàndol dels sous astronòmics i la compatibilització de càrrecs amb el sector sanitari privat. Prat és una herència de l'anterior govern del socialista Lluís Miquel Pérez, que aquests dies continua defensant la vàlua de Prat i el sistema de retribucions al grup empresarial.

Innova gestiona uns 400 milions, més de la meitat del pressupost municipal, a través de 18 empreses i afronta ara una profunda reorganització. Estarà marcada per “fusions i vendes d'empreses, perquè, si no, no arribem a final de mes”, ha argumentat l'alcalde, Carles Pellicer. De fet, fa setmanes que la tònica és la de no renovar contractes en algunes societats, com ara les de Salut i Medi, i d'altres. El nou gerent emprendrà una tasca de “coordinació amb els serveis municipals i de centralització de recursos per optimitzar-los”, segons ha avançat. La idea és la de no duplicar la feina dels tècnics de les diverses societats ni la dels del consistori.

També hi haurà una reducció de sous, que encara no s'ha concretat. Salaris dels empleats a banda, cal tenir en compte que cada assistència d'alcaldes i regidors a reunions com ara la de la societat sanitària Sagessa (65% propietat municipal) es retribueixen amb uns 1.000 euros bruts. Ferraté cobrarà 115.000 euros bruts anuals, als quals amb variables en funció d'objectiu poden sumar-se 25.000 euros més. Segons Pellicer, això, i l'eliminació del càrrec de director general que ocupava Prat, permetrà estalviar 244.000 euros anuals.

La CUP, que amb la denúncia a la fiscalia ha permès conèixer el sou de Prat, es va abstenir ahir en la proposta de nomenament del seu substitut. Ferraté ha de ser nomenat el 10 de febrer per la junta general, però el regidor David Vidal ha advertit: “Creiem que, igual que va passar amb Prat, no s'ha complert el criteri legal de concurrència pública i publicitat del càrrec”.

LA XIFRA

115.000
euros anuals
bruts és la retribució fixa que cobrarà Ferraté. El seu antecessor, Josep Prat, en percebia 264.00.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.