Administracions

Mataró

La biblioteca, prioritària

La impossibilitat d'endeutament de l'Ajuntament de Mataró complica la finalització de les obres al barri Rocafonda i Palau-Escorxador

El pla del veïnat de Cerdanyola, adjudicat el 2005, es va acabar al desembre

Mataró afegeix a l'endarreriment dels diners per la llei de barris provinent de la Generalitat la impossibilitat d'endeutar-se marcat pel decret llei de l'Estat. Una situació complexa que dificulta encara més l'execució tant de l'obra urbanística com la dels programes socials inclosos dins el pla de Rocafonda i Palau-Escorxador. La regidora delegada d'Administració i Atenció Ciutadana, Carolina Soler (CiU), apunta que l'esforç del consistori per tirar endavant el pla se centra en dues vessants. D'una banda, garantir les actuacions socials, pressupostades en 163.000 euros “i que hauran de sortir de l'estalvi que aconsegueixi el consistori”; i de l'altra, “fer el possible per urbanitzar els entorns de la que serà la segona biblioteca pública de la ciutat i que ha de permetre posar-la en funcionament el 2012”. Una inversió que es calcula en 600.000 euros i que part de la qual provindria d'una partida del PUOSC. Tot i això, també hi ha altres obres en marxa, com la pavimentació, supressió de barreres i millora de la xarxa de sanejament i enllumenat dels habitatges del Grup les Santes, a tocar de la futura biblioteca i que representa una inversió de prop de 295.000 euros.

La resta de millores que encara estan pendents, com la remodelació de la plaça Joan XXIII, “hauran d'esperar per més endavant”. “La prioritat de la biblioteca es justifica no només pel benefici que suposa per al barri sinó per la necessitat que Mataró disposi d'un segon equipament com aquest i que beneficia tota la ciutadania”, argumenta la regidora, que hi afegeix que la pròrroga de quatre anys avançada per la Generalitat facilitarà dur a terme tots els projectes pendents i garantirà l'arribada del 50% del pressupost de la llei de barris a la qual es va comprometre el govern. En aquest sentit, l'Ajuntament de Mataró xifra en 3,5 milions d'euros el deute global de l'administració catalana. Un deute que també arrossega encara part de les partides compromeses amb el veïnat de Cerdanyola, el primer que va entrar dins els ajuts de millora per als barris més desestructurats de Catalunya. Cerdanyola va ser triat l'any 2005 i va representar una inversió global de 7,5 milions d'euros, una de les majors que es va fer al seu moment. Les millores al barri de Rocafonda i Palau-Escorxador van ser xifrades l'any 2007 en 13,8 milions d'euros destinats a convertir l'espai, una de les zones de la ciutat més densament poblades per col·lectius nouvinguts, en un referent per a la ciutat, com a model de convivència i de cohesió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona construirà prop de 1.900 pisos públics en solars cedits pel Consorci de la Zona Franca

Barcelona
Olot

Lluís Riera presenta a Can Fontfreda el seu últim poemari

Olot

Els 40 anys d’història de Ràdio Salt seran els protagonistes del pregó de la Festa Major

SALT
economia

Girona assoleix una xifra rècord d’ocupació

girona
Societat

Denuncien un any d’impunitat pel cas d’infiltració policial

girona
Ciència

Mor Bengt Samuelsson, Nobel de Medicina (1982) i pare dels antiinflamatoris

societat

Desallotgen un bloc de quatre pisos de Badalona per risc de col·lapse després de l’aparició d’una esquerda

Badalona
societat

Girona crearà una aplicació destinada al turisme de natura de les hortes de Santa Eugènia

girona
societat

Llargues cues per votar a la consulta popular sobre el futur del camp de golf

Matadepera