Administracions

BAIX CAMP

El grup Innova de Reus perd quatre milions

El dèficit prové de les empreses participades

Shirota, a concurs

El grup d'empreses municipals Innova de Reus va perdre, l'any passat, 4,2 milions. Teresa Gomis, consellera delegada del grup, ha assegurat que “les pèrdues procedeixen de les societats participades pel grup, no per mala gestió, sinó perquè estaven mal dissenyades i són improductives”.

El procés per desfer-se d'aquestes societats avança. Shirota, dedicada a la investigació d'alimentació funcional, ha presentat un concurs de creditors, aprovat per unanimitat pel consell d'administració. “No és viable i els resultats econòmics impedeixen trobar nous socis i obtenir ajuts”, ha dit l'alcalde, Carles Pellicer. Shirota ha tingut unes pèrdues de tres milions i el pla de viabilitat de la gerència no preveia entrar en beneficis fins al 2016. Les altres pèrdues provenen de Tecnoparc (1,8 milions), Promoimpuls i Recane.

L'Ajuntament va finançar, amb set milions, l'edifici del Tecnoparc i no vol perdre aquest actiu. Així que ha optat per proposar a la resta de socis dissoldre la societat i quedar-se l'immoble. D'altra banda, el govern estudia donar en concessió a 25 anys els serveis funeraris. La venda no està descartada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.