Administracions

Gran Pallars rep una altra injecció de diner públic amb l'entrada de la Diputació de Lleida a l'accionariat

La societat mixta que gestiona les estacions d'esquí d'Espot i Portainé, Gran Pallars, ha ampliat el seu capital amb una entrada de 30.000 euros, provinents de la Diputació de Lleida (24.000 euros) i de dos ajuntaments que hi arriben guiades per la Diputació: Rialp (3.000 euros) i Espot (3.000 euros). Tots tres seuran ara al consell d'administració de la societat amb un 11,36% de l'accionariat total.

L'entrada d'aquests ens locals reforça el paper del capital públic en la societat Gran Pallars, creada l'any 2007 amb capital de la Generalitat i de 41 empresaris privats de la zona per tal de gestionar, de manera transitòria, les dues estacions d'esquí. Espot i Portainé havien anat a parar a les mans de l'Institut Català de Finances (ICF) de la Generalitat a causa de l'impagament dels deutes de l'anterior propietari amb l'ICF.

La Generalitat va assumir a través de Gran Pallars el control accionarial de les pistes amb l'objectiu de redreçar la situació financera del complex d'esquí i tornar-lo a posar al mercat en el termini més breu possible. Encara no ha arribat aquesta situació, i l'entrada de més capital públic camina precisament en la direcció contrària.

La crisi ha afectat el sector turístic i immobiliari al Pallars, com a tot arreu, però fonts de la Diputació de Lleida han negat a aquest diari que l'entrada dels ens locals lleidatans a Gran Pallars es faci en previsió d'una sortida immediata d'algun dels 41 empresaris pallaresos que hi participen. «No hem comprat accions i no està previst que ningú en surti, sinó que hem ampliat perquè l'esquí és una opció estratègica per al territori», diuen a la Diputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.