Societat

Vilanova inicia una campanya sancionadora contra els actes incívics

L'Ajuntament reforça la vigilància per evitar comportaments incívics entre els propietaris de gossos

Un policia de paisà detectarà possibles infraccions

Vilanova del Camí redobla els seus esforços en contra de l'incivisme, i aquesta mateixa setmana ha engegat una nova campanya sancionadora relacionada amb la tinença d'animals domèstics. Concretament, la policia local de la localitat vigilarà amb més intensitat que els veïns portin lligats els seus gossos i que recullin els excrements dels animals. Aquesta campanya ja s'ha posat en marxa en altres ocasions per aquestes dates, però enguany es produeix en un context en què l'oposició va demanar al darrer ple més mà dura contra actituds incíviques davant les queixes rebudes per la població.

Segons explica el cap de la policia vilanovina, Marc Peña, en aquesta primera setmana ja s'han posat tres sancions: dues per no portar el gos lligat i una per no haver recollit els excrements. Des del cos de seguretat municipal destaquen que “la col·laboració ciutadana és molt important” i insten els veïns a informar o alertar de les incidències o molèsties que pateixin”. Peña també destaca que “cal dir que el comportament incívic és d'alguns veïns i no de la majoria”. Durant el temps que duri la campanya, fins a mitjans d'aquest mes d'octubre, un agent de paisà controlarà els principals punts on es passegen els gossos de manera esporàdica per detectar possibles infraccions.

L'actual ordenança que regula la tinença d'animals domèstics a Vilanova es va aprovar l'any 2003 i preveu sancions que poden anar dels 150 als 450 euros en funció del tipus d'infracció. Sobre aquest punt és on l'oposició al govern vilanoví va demanar en el darrer ple que se sigui més estricte per lluitar contra la brutícia i l'incivisme.

LA XIFRA

450
euros és l'import
màxim de les sancions previstes en l'ordenança. La quantitat mínima és de 150 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia