Societat

Tribunals

“Els nuvis saben que sóc un actor”

La fiscalia acusa un veí de Gavà del delicte d'usurpació de funcions després de la queixa del jutge de pau de Sitges

L'acusat admet que usa el nom ‘Jose juez de paz' però que informa que la seva cerimònia no té validesa legal

Els casaments oficiats per actors, o altres professionals sense feina, estan de moda. Només cal donar una ullada a internet per descobrir aquestes representacions que molts nuvis contracten per compensar la freda signatura al registre civil.

L'ofici s'ha tornat perillós. I si no que ho preguntin a José Emmanuel Levy Anselem, veí de Gavà de 44 anys, que ahir va haver d'anar a declarar com a investigat per un delicte d'usurpació de funcions públiques, castigat amb fins a tres anys de presó. El seu cas sembla el joc dels disbarats. La fiscalia de Vilanova i la Geltrú va rebre un escrit del jutge de pau de Sitges en què l'alertava que Levy podia estar fent-se passar per jutge a les xarxes socials, on es presenta com a “José Maestro de Ceremonias” amb l'adreça [email protected].

La sospita del jutge de pau és que el juny passat va rebre la trucada d'un nuvi que li assegurava que no calien els seus serveis perquè ja el casaven a l'hotel Stela i el matrimoni civil l'oficiava Levy. La fiscalia de Vilanova va denunciar els fets al jutjat de guàrdia. El cas va recaure al jutjat d'instrucció número 9 de Vilanova i la magistrada va demanar un informe als Mossos. En l'atestat, la policia informa que l'acusat “treballa com a showman sense que s'hagin trobat indicis d'activitat il·lícita, més enllà de la confusió de l'ús del nom juez de paz”.

L'acusat, defensat per l'advocat Santiago Joaniquet, va reiterar ahir la seva innocència a la jutgessa. Va explicar-li que fa aquests casaments des de fa quatre anys a l'hotel de Sitges. “Munto un xou de casament i les parelles saben que no té cap validesa legal”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.