Educació

ensenyament

La Mar Nova recull diners per pagar la via judicial

L'AMPA de l'escola de Premià de Mar ha engegat una campanya a internet per recaptar fons per al procés en què es vol la suspensió cautelar del tancament

Ja tenen un 37% dels diners necessaris

Lluny de desistir, l'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar ha ideat una fórmula per finançar el procés judicial que pensa dur a terme per aconseguir la suspensió cautelar del tancament del centre, previst pel curs que ve. Es tracta del micromecenatge, una eina a través d'internet on l'AMPA està recaptant fons gràcies a les donacions. La fita és arribar als 4.000 euros, i en el moment de tancar aquesta edició ja s'havien aconseguit uns 1.495 euros, el que equival a un 37% del pressupostat. “Veure que hi ha gent que de manera desinteressada ens dóna un cop de mà és una cosa que emociona molt”, va manifestar el portaveu de l'AMPA de la Mar Nova, Jaume Mora.

El portaveu a més va posar l'accent en el fet que s'ha pogut aconseguir aquest import en pocs dies, ja que la campanya es va posar en marxa dijous passat. Mora, a més, també va explicar que molts donatius arriben de fora de l'àmbit de la Mar Nova, “cosa que demostra que el cas importa a la gent”. Pel que fa a l'import dels donatius, els més habituals oscil·len entre els 20 i els 50 euros “però també n'hi ha de 100 euros o de 5”, va precisar Mora.

La decisió

Els pares de la Mar Nova van decidir engegar la via judicial per evitar el tancament del centre en una assemblea el 17 d'octubre. Aquesta decisió va arribar després que el 5 d'octubre la comissió d'Ensenyament del Parlament aprovés una proposta de resolució en què es demanava “establir una moratòria d'un any, ajornant les decisions sobre la línia de P3 de la Mar Nova, el tancament i la fusió del centre”. El text va rebre els vots de tots els grups polítics excepte de JxSí, que hi va votar en contra. Aquest fet va provocar la decepció dels pares, que van acordar presentar un contenciós administratiu contra el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i demanar la suspensió cautelar del tancament al jutge.

LA XIFRA

1.495
euros
és l'import ja recaptat a través d'internet per finançar la via judicial per frenar el tancament de l'escola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia