Societat

teatre

Teatre per prevenir

Els Mossos de Premià de Mar presenten un obra per la gent gran sobre els perills del dia a dia

Uns 600 assistents van a les representacions

El teatre és una disciplina artística que serveix per comunicar directament a l'espectador emocions, sentiments i un llarg etcètera de manera visual i efectiva. Però també pot ser una eina educativa o fins i tot de servei. És en aquest darrer cas on s'ha emmirallat l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra de Premià de Mar per donar forma a una obra de teatre que vol servir per mostrar a la gent gran els perills i amenaces més freqüents que es poden trobar en el seu dia a dia. Sota el títol de l'Espiell, el muntatge ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Premià de Mar i, molt especialment, del grup del taller de teatre amateur Inalbis, de l'Espai l'Amistat, dirigit per Carme Abal.

L'obra vol ser el més didàctica, sintètica i pràctica possible, i per això s'estructura en tres actes, cadascun dedicat a una situació. El primer d'ells mostra les estafes dels falsos revisors de les companyies energètiques que, a banda d'intentar enganyar amb presumptes revisions tècniques de les instal·lacions, un cop entren a la llar aprofiten qualsevol distracció de l'afectat per robar-li algunes pertinences. En el segon bloc de l'obra, es representen els robatoris que pateixen la gent gran quan van a treure diners dels caixers automàtics, exemplificant el seguiment que els lladres fan de les seves víctimes per trobar el lloc idoni per furtar-los el diner en efectiu retirat. El tercer i últim acte reflecteix els anomenats teletubbies, on els lladres distreuen i fan abraçades a la gent gran mentre els sostreuen el moneder o les joies sense que les víctimes se n'adonin. El muntatge, del qual dijous se'n va fer la darrera representació, va gaudir d'un èxit rotund d'espectadors (600), avalant la teoria dels Mossos que “es pot arribar més fàcilment a través d'una obra de teatre que no pas amb les trobades que es fan periòdicament amb aquest col·lectiu”, tal com afirmava el sotscap de l'ABP de Premià de Mar, Jordi Rovira. El sotscap va manifestar que “un dels objectius del cos és la “prevenció dels robatoris a l'interior dels domicilis, i més en la gent gran, que són un col·lectiu molt vulnerable”. Per la seva banda, la directora del taller de teatre Inalbis, Carme Abal, va assegurar que “fa molta il·lusió poder fer un bé a la ciutadania a través del teatre”. Abal va explicar que es va donar forma a l'obra a partir de les premisses que li van donar els Mossos, i va ser a partir de llavors que van treballar per materialitzar el muntatge. “Quan m'ho van proposar no ho vaig dubtar”, va subratllar la directora. A l'obra hi intervenen 8 actors i els figurants. A més, també hi apareixen els mossos vestits d'uniforme per alertar dels perills constatats en cada acte i remarcar els consells al públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia