Educació

Els estudiants es mouran perquè baixin les taxes universitàries

Consells, associacions i sindicats han convocat una manifestació dijous a Barcelona coincidint amb el Dia Internacional de l'Estudiant

Des que el Govern català va incrementar exageradament les taxes universitàries, cosa que ha posat el cost de les matrícules pels núvols, els estudiants estan mobilitzats. Opinen que l'increment, produït en un moment de retallades econòmiques per complir l'objectiu de dèficit, és desproporcionat i està produint que molts joves hagin renunciat als estudis universitaris perquè ni se'ls poden pagar ni els hi poden pagar. És per tot això, que el moviment estudiantil ha fet una crida a la mobilització per pressionar la Generalitat i aconseguir que les taxes universitàries es redueixin un 30%. Els estudiants han convocat una manifestació aquest dijous, aprofitant que és el Dia Internacional de l'Estudiant.

Els inspiradors de la convocatòria són l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP); l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC); el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC); el Consell de l'Estudiant de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), així com diverses assemblees de facultats. Sota el lema “Universitat Gratuïta”, la manifestació arrencarà a les cinc de la tarda de la plaça Universitat de Barcelona i farà un recorregut fins a la plaça Sant Jaume.

A l'agenda de les reivindicacions hi ha també la lluita contra la Lomce, les retallades als instituts i les protestes contra l'anomenat 3+2.Els portaveus de la comunitat estudiantil afirmen que protesten contra les polítiques del govern català i espanyol que “han contribuït a que la universitat sigui, pas a pas, més elitista, situant la universitat catalana al top 10 de les universitats més cares de tota Europa”.

Els estudiants recorden que tant Catalunya Sí Ques Es Pot com el PSC han presentat en diversos moments d'aquesta legislatura propostes perquè les taxes es redueixin un 30% així com perquè hi hagi un augment en el sistema de beques, mocions que no han prosperat pel vot en contra de Junts pel Sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia