Societat

municipal

alberg social

Càritas deixa de gestionar l'alberg social de Vic

La institució, que duia el servei des de l'inici, no concorre a la licitació

Només s'hi presenta Projecte i Vida

El termini per presentar les proposicions al nou contracte del servei d'allotjament d'urgència i temporal de la ciutat de Vic, convocat per l'Ajuntament, es va tancar dilluns a la tarda amb una única candidatura: la Fundació Projecte i Vida, amb seu a Vic. Càritas Arxiprestal de Vic, que gestionava el servei d'allotjament d'estada limitada a l'alberg social de la ciutat (al carrer Sentfores) des que es va posar en marxa, el juliol del 2012, no s'hi ha presentat.

“Per les condicions econòmiques de la licitació no hi podem concórrer, econòmicament suposaria una part important del nostre pressupost”, explicava ahir a aquest mitjà Jeroni Vinyet, president de Càritas. “Les normatives cada dia són més estrictes”, deia amb referència, per exemple, a la qualificació del personal que hi treballi (fins ara ho portaven voluntaris). El president de Càritas Arxiprestal de Vic es mostrava “satisfet d'haver solucionat el problema de la gent que estava al carrer”. “En tot el temps que ho hem gestionat no hi ha hagut mai conflictes, hem atès una mitjana de 15-20 persones diàries que han pogut dormir en un lloc calent.” Sobre si els sap greu deixar el servei de l'alberg social, hi va afegir: “Si hi ha una entitat que ho porta ben portat, estarem contents igual.”

L'Ajuntament de Vic adscriu al servei d'allotjament d'urgència d'estada limitada i entrada immediata l'alberg social. Amb una capacitat per a una quarantena de places, obre de dilluns a diumenge de les vuit del vespre a les nou del matí i està actiu tot l'any, tot i que la major afluència de gent es produeix a l'hivern. Hi accedeixen persones derivades pels Serveis Socials o per la Guàrdia Urbana. El servei d'allotjament temporal de curta i mitjana estada es fa mitjançant habitatges socials i la capacitat d'atenció màxima és de 65 unitats familiars treballades de forma simultània.

El contracte del servei, amb data d'entrada en vigor a partir de l'1 de gener del 2017, té una durada de dos anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo dos anys més per períodes anuals. El pressupost de licitació és de 170.000 euros anuals (IVA no inclòs) per a cada un dels dos anys, de manera que el valor estimat del contracte puja a 680.000 euros sense IVA. L'adjudicatari s'ha de fer càrrec de la neteja, del manteniment i de les despeses de subministraments. En els pròxims dies es decidirà l'adjudicació del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia