Societat

sardanes

Mollerussa és la seu de la gran cita del sardanisme lleidatà

Un concert per a cobla donarà demà el tret de sortida a la 22a Nit de la Sardana

L'acte cabdal del sardanisme a Ponent inclou la cloenda del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma

Després d'Arenys de Munt 2013, Barcelona 2014, Calella de Palafrugell 2015, Mollerussa 2016 i Figueres 2017, quina serà la capital de la sardana el 2018? Per conèixer la resposta, ens haurem d'esperar fins al 25 de novembre, data en què es lliuraran els Premis de la Capital de la Sardana 2016 (Teatre de l'Amistat de Mollerussa, 19 h). Abans, però, tindrà lloc la gran cita del sardanisme lleidatà. La 22a Nit de la Sardana, l'acte cabdal del sardanisme a Ponent, portarà demà a Mollerussa un programa que inclou un concert musical, sopar, el concurs de colles improvisades i la ballada de sardanes. L'han preparat la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i l'Agrupació Sardanista de Mollerussa.

Els actes de celebració s'iniciaran a les set de la tarda al Teatre l'Amistat amb un concert de música per a cobla i la cloenda del 42è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. La Cobla Tàrrega, al costat d'instrumentistes de diverses cobles de la demarcació de Lleida, oferirà aquest concert, que engloba atractives i diferents propostes d'interpretació per als instruments de cobla. Seguidament, s'inaugurarà l'exposició L'Amistat: seu del sardanisme a Mollerussa, i es durà a terme una visita al Museu Vestits de Paper, on s'oferirà un còctel als assistents. L'exposició estarà oberta fins al dia 18 de desembre.

Com ja va passar fa dos anys, en la 20a Nit de la Sardana, que també es va celebrar a Mollerussa, el restaurant Resquitx s'encarregarà del sopar, un pas imprescindible perquè tot el públic pugui recuperar forces i acabar la jornada ben animat. Per als més joves, s'ha preparat un concurs de colles improvisades i desordenades, una iniciativa que combinarà dansaires de diverses colles i edats. Primer, participaran en la tercera gimcana i, després, en el concurs.

Per tal de dinamitzar la festa, l'organització anima els assistents a compartir missatges, vídeos i fotografies a les xarxes socials amb l'etiqueta #NitdelaSardana2016. La ballada de sardanes, amb la Jovenívola d'Agramunt, tancarà el programa sardanista, mentre que la festa encara continuarà amb moltes més sorpreses.

Nit de la Sardana

19 de novembre, al Teatre l'Amistat.

Premis de la Capital

25 de novembre, al Teatre l'Amistat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia