Enologia
La Guia de Vins 2017, a la venda al quiosc amb El Punt Avui
La nova edició de la guia es podrà adquirir amb el diari per 19,90 euros, divendres, dissabte i diumenge que ve
La nova edició de la Guia de Vins de Catalunya, 2017, serà a la venda als quioscos amb El Punt Avui divendres, dissabte i diumenge vinent, per 19,90 €. Això serà possible gràcies a l'acord de l'empresa editora d'El Punt Avui amb els autors de la guia, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, i que, al llarg d'aquest any, ha permès consolidar dins les planes del diari el tast d'un vi cada dia.
La Guia de Vins de Catalunya 2017 serà una coedició d'El Punt Avui —que la distribuirà als quioscos— i Cossetània Edicions —que en farà la distribució a les llibreries. Els subscriptors d'El Punt Avui que ho prefereixin poden comprar el llibre també trucant al Club del Subscriptor i el rebran a casa sense despeses d'enviament.
Precisament, demà dilluns, tindrà lloc la presentació de la Guia de Vins de Catalunya 2017, en la Festa dels Millors Vins, un acte destinat als professionals del sector vitivinícola de Catalunya, que se celebrarà a la sala Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona a partir de dos quarts de dotze del matí.
La jornada arrencarà amb l'entrega de premis als vins guanyadors d'aquesta edició, presidida pel director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Salvador Puig, i en què participarà el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo. L'acte serà conduït per Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, presentadors del programa Glops de TV3. A més dels premis als millors vins blanc, rosat, dolç, negre i escumós, es farà entrega, també, dels quatre premis honorífics en les categories de trajectòria, territori, futur i informació al consumidor.
Un total de 90 cellers de totes les denominacions d'origen catalanes participaran en la Festa dels Millors Vins, oferint als assistents tastos d'aproximadament 200 referències —del total de 1.381 vins tastats i puntuats— que han obtingut més de 9,50 punts en la novena edició de la guia.
La Guia de Vins 2017
La Guia de Vins d'aquest any consolida seccions de gran interès per als professionals, com ara “Els tops” (en què es recullen els millors vins de l'edició) o les notes mitjanes dels cellers, en què es recull l'evolució del celler els últims cinc anys. I n'estrena dues de noves: una amb tastos comentats però no puntuats, en què hi ha un tast de vins experimentals d'alguns cellers que treballen en processos de recerca i desenvolupament sobre varietats autòctones, o recuperades, i amb noves tècniques de vinificació, i una altra amb un tast de productes elaborats a les escoles agràries de Gandesa i Espiells pels enòlegs del futur. Aquesta secció permet recollir una mostra de la gran feina de futur que s'està fent al país. Els autors consideren que és un mirall de la recerca acurada que el sector fa per situar-se a l'avantguarda del mercat vinícola mundial.
Així mateix, també hi ha una nova secció, de caràcter més literari, amb quatre relats breus en què el vi no és el protagonista però sí l'excusa perfecta per començar a escriure.
La presentació de la Guia de Vins és un dels moments de l'any que permet reunir més professionals del sector, entre elaboradors, sommeliers i prescriptors, a més de professionals de la gastronomia i la restauració del país.