Societat

pastisseria

fira

Trencadissa de xocolata a la Fira de Sant Gregori

La Fira del Pa i de la Xocolata de Sant Gregori celebra 10 anys trencant una rèplica de xocolata del monument de l'entrada al poble

Si es combinen en una fira xocolata en totes les seves formes, i jocs, l'èxit entre el públic familiar i infantil està força assegurat. Sant Gregori ja fa 10 anys que aposta per aquesta combinació amb la Fira del Pa i de la Xocolata. Per celebrar aquest aniversari diversos pastissers van elaborar una rèplica de xocolata del monument que hi ha a l'entrada de Sant Gregori, que simbolitza els set pobles que formen el municipi: Sant Medir, Cartellà, Taialà, Ginestar, Constantins, Domeny i Sant Gregori. Per fer aquest pastís d'1,20 metres d'altura i 1,35 d'amplada es van necessitar 200 quilos de xocolata i moltes hores de feina, però per desaparèixer no va tardar tant. L'alcalde, Quim Roca, acompanyat de pastissers i de la pubilla i l'hereu, va celebrar el desè aniversari trencant la figura a cops de martell, i els bocinets es van repartir entre el públic (en sortien més de sis-centes racions).

Entre les activitats que van atreure més públic hi havia els tallers infantils d'elaboració de pastissos i piruletes de xocolata. Per a aquesta última activitat, la mainada va demostrar que, en contra dels tòpics, quan el tema val la pena té paciència, i els nens i nenes feien una llarga fila esperant torn. La cua per tastar la xocolata desfeta també era imponent. Se'n va repartir 240 litres al matí i 180 a la tarda, i també n'hi havia sense gluten i sense lactosa. Entre les parades, com cada any, s'hi podia trobar pa i productes de pastisseria per a tots els paladars. Abans de la trencadissa del pastís es van lliurar els premis del concurs de dolços, que va guanyar Carlos Castro, i del de decoració de teules de xocolata, que va guanyar Mireia Reixach.

A banda dels jocs, tallers i demostracions de cuina, també hi havia, com cada any, activitats paral·leles, com ara la Mostra d'Espectacles de Petit Format de Sant Gregori, i la concentració de vehicles clàssics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia