Educació

Olot no ha de patir perquè Girona li arrabassi els estudis oficials d'art

Ho ha confirmat el regidor de Cultura de Girona, que ha apostat per una oferta que es complementi

Desmenteix així la preocupació d'alguns sectors

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha negat amb rotunditat que vulguin arrabassar els estudis oficials d'art que imparteix des de fa molts anys l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot. “En absolut hi ha cap voluntat per part de la ciutat de Girona de fer cap mena d'esquinçada ni dany a la ciutat d'Olot i als estudis que té”, ha indicat. A més, hi ha afegit: “Ans al contrari, la voluntat és agafar-nos les mans i ajudar Olot a potenciar els seus estudis i dir als ciutadans que Girona vol oferir uns estudis reglats que siguin compatibles, sense fer ombra, sense molestar, sense inquietar la ciutat d'Olot, parlant-ne per treballar conjuntament.”

El director del centre i el grup municipal d'ERC a Olot havien alertat de la possibilitat que Girona tingui estudis oficials d'art, tal com preveu el programa electoral de CiU, ara al govern.

Ribas ha fet una crida a trencar la idea que les coses són d'uns i no pas d'altres, i ha posat d'exemple el festival de literatura MOT, presentat a Olot i a Girona, ciutats que el coorganitzen. “Jo no vinc aquí com a capital d'unes comarques, sinó com una ciutat neutra que ha agafat les mans d'una altra ciutat d'aquestes comarques per tirar endavant un festival”, ha indicat el regidor de Cultura, que ha proposat que s'hauria de fer el mateix en moltes altres coses. “Aprofitant que Girona té l'institut Sobrequés i una escola d'art, el que volem és crear estudis d'art que complementin els d'Olot i que no els facin cap mena de mal”, ha sentenciat.

LES FRASES

No hi ha cap intenció de fer cap mena de mal, ni competència, a la ciutat d'Olot en el tema dels estudis reglats d'art
Treballarem amb la ciutat d'Olot perquè la societat gironina sigui referent en els estudis d'art
Carles Ribas
Regidor de Cultura de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia