Tradicions
Quan vi, tradició i cultura van de bracet
La Fundació Remença XXI dóna a conèixer el vi de pagès
Aquest cap de setmana a Calonge ha organitzat una gran varietat d'activitats per a tothom
La Fundació Remença XXI està entossudida a posar de relleu el vi de pagès, una fita que atia el projecte d'aconseguir ajudar a conservar i protegir l'agricultura tradicional i familiar allà on pervisqui, elevant la seva activitat fins a la categoria de bé cultural. En definitiva: un model de vida.
Una de les activitats, i de les més vistoses, perquè fa goig, és el cap de setmana del vi de pagès, que va tenir lloc del 18 al 20 de novembre i que va superar les expectatives previstes pels organitzadors. Una visió que va més enllà de mostrar un celler. Per exemple, una de les activitats va ser la visita teatralitzada al celler del Mas Molla amb la representació de Som filles de remences, amb quatre representacions. L'excursió guiada a la vinya de la Sureda al Paratge del Jonc, a càrrec de Joan Rosselló del celler de Ca l'Àvia, va aplegar més d'un centenar de persones.
Amb aquestes activitats la Fundació Remença XXI vol precisament donar a conèixer l'estil de vida i la manera de produir vi dels pagesos de Calonge. Durant tot el cap de setmana, les activitats s'han anat succeint, com ara visites als masos i cases de pagès, un concurs de fotografia, una xerrada sobre l'estèvia i la recuperació de varietats autòctones de llavors i una altra xerrada sobre el patrimoni vegetal oblidat, entre d'altres. Tot plegat amb el compromís d'activar, gestionar, promocionar, investigar, protegir, desenvolupar i donar a conèixer la Zona d'Interès Etnològic de Calonge i Vall-llobrega, així com verificar, i a la vegada garantir, l'origen i l'autenticitat dels productes de la seva terra.