Educació

Societat

Uns 400 alumnes de Vic participen en el 7è Mercat d'Intercanvi

Prop de 400 alumnes de 3r i 4t de primària de nou de les onze escoles de Vic, més una dotzena d'alumnes de l'escola Estel, han participat en la setena edició del Mercat d'Intercanvi. Aquest projecte, que promou la reutilització de materials, va guanyar el primer premi europeu de Prevenció de Residus en la categoria de centres educatius l'any 2013. En total aquest any es van recollir 240 quilos “de material utilitzat que segurament aniria a les escombraries”, com es va dir en la cloenda.

Cada alumne pot portar al Mercat d'Intercanvi entre un i quatre objectes, i el bescanvi s'organitza a criteri dels nens i nenes. Poden dur llibres o contes, joguines o bé material esportiu i el que no té èxit s'ho han de tornar a endur cap a casa. “A l'escola ho trien, ho pesen i, quan arriben aquí, diuen els quilos totals de material que porten”, deia Fabiola Mora, tècnica d'Educació Ambiental de l'Ajuntament de Vic. El mercat és una iniciativa que es treballa al cicle mitjà per reflexionar sobre la necessitat de reciclar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia