Societat

Un 5% més de beques menjador a Barcelona

El Consorci d'Educació de Barcelona ha atorgat per aquest curs 2016/17 un total de 17,6 milions d'euros en concepte de beques menjador, un milió més que l'any passat. Els diners es reparteixen en 23.617 ajuts, 1.153 més que l'exercici 2015/16, és a dir, un 5% d'increment. També ha augmentat, en 2.501, el nombre de sol·licituds. Han estat acceptades totes les que complien els requisits, segons va informar ahir l'Ajuntament de Barcelona, que integra el consorci juntament amb la Generalitat.

En els dos anys que fa que l'Ajuntament va augmentar els marges per a rebre els ajuts extraordinaris –els que cobreixen la totalitat del cost del servei de menjador– el nombre de beneficiaris ha crescut en 9.226 persones. És a dir, un 324%.

El consorci preveu tres tipus d'ajuts: els ordinaris, que poden arribar a ser de 3 euros per dia; els extraordinaris, d'un màxim de 6, i els complementaris, vinculats a l'alumnat escolaritzat en centres d'atenció especial o unitats de suport a l'educació especial, i que poden arribar als 5 euros al dia.

El 35% dels ajuts han estat atorgats a famílies que es va comprovar que es trobaven en situació de necessitat social greu, sigui perquè van rebre atenció dels serveis socials o perquè l'equip d'assessorament psicopedagògic (EAP) va fer un informe acreditant-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia