Societat

solidaritat

La segona edició d'“un dia per donar” permet triar entre més de 200 projectes

El Banc de Sang fa una crida per doblar avui el nombre de donacions d'un dia normal

La contraproposta al Black Friday es proposa superar els 400.000 euros del 2015

Doblar el nombre de donacions de sang que hi ha en un dia normal i arribar a les 2.000. Aquest és l'objectiu del Banc de Sang i Teixits de Catalunya per avui, que se celebra “un dia per donar” (Giving Tuesday). “Vine amb la mare, el fill, l'amiga, el company de feina, el cosí segon o el veí de dalt. Amb qui vulguis, però acompanyat! T'hi esperem de dos en dos!”, proposa el Banc de Sang aprofitant l'onada solidària que es pretén crear avui però estendre-la al llarg de tot l'any. En el dia d'avui, hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels pròxims deu dies.

El Giving Tuesday és una iniciativa importada dels EUA que intenta promoure accions solidàries just després de dues jornades durant les quals s'ha incentivat el consumisme sense fre, el Black Friday –que va ser divendres– i el Cyber Monday –ahir–. La proposta va començar l'any passat a Catalunya i en aquesta segona edició els promotors confien doblar la xifra de 400.000 euros que es van aconseguir el 2015. “Va ser una recaptació moderada si la comparem amb els 211 milions de dòlars dels EUA o els 50 milions de lliures de la Gran Bretanya”, afirma Ricard Valls, soci de Zohar, una de les organitzacions impulsores de la iniciativa.

Una donació de sang conjunta de representants de diverses entitats participants en el Giving Tuesday a la unitat mòbil de Banc de Sang instal·lada al Portal de l'Àngel de Barcelona donarà demà a les onze del matí el tret de sortida a la jornada. De les 300 entitats de tot l'Estat que hi participen amb els seus projectes aquest any, 200 són de Catalunya.

Per triar en quina es vol participar es pot consultar www.givingtuesday.cat fins al 31 de desembre d'aquest any. Salut, infància i joves, investigació, discapacitat i cooperació internacional són els apartats en què hi ha més propostes, que van des de la lluita contra el càncer, l'accés a un habitatge digne o la lluita contra el canvi climàtic. Així, Metges sense Fronteres demana diners per a un programa contra la desnutrició dels desplaçats per la guerra a Nigèria; Dolls4girls demana nines per portar a les criatures que viuen als camps de refugiats de Grècia, mentre que la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia recull fons per mantenir i augmentar la xarxa de pisos per a pacients i familiars que s'han de desplaçar fins a Barcelona per rebre tractament, i Creu Roja fa una crida per recollir joguines noves, no sexistes i no bèl·liques per als Reis.

Aquest any el Giving Tuesday, seguint el lema Menys consumir i més donar, es fa en 71 països. Es tracta d'un moviment solidari sorgit als EUA fa quatre anys amb el suport de la fundació Bill & Melinda Gates, Facebook i PayPal, entre altres.

La realitat és que entre el Black Friday i el Cyber Monday es facturaran 600 milions d'euros, 1.500 cops menys que en el passat Giving Tuesday –400.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia