Societat

Els Pastorets d'Ulldecona, els primers a pujar a l'escenari

Aquest diumenge serà la primera representació de la temporada, amb estrena de la música i text revisat

Una seixantena de persones dalt de l'escenari i fins a un centenar de mobilitzades defensaran aquest diumenge a la tarda al Teatre Municipal d'Ulldecona la nova versió d'Els pastorets de Folch i Torres que han estat assajant durant els darrers mesos. Seran els qui obriran temporada a la demarcació i ho faran amb moltes novetats, com avança Jordi Carapuig, que diu: “Per un cantó hem refet els textos de la nostra versió de Folch i Torres. Durant anys hi havíem anat introduint modificacions i trobàvem que hi havíem de fer una actualització però a partir dels textos originals. Per l'altre, estrenem música, del compositor Ignasi Reverté, que l'ha cedit a l'entitat.” A Ulldecona les representacions dels dies 11 i 18 inclouran també les veus de Sílvia Ampolla i Joan Cid. Cal dir que la tercera representació, el dia 17 de desembre, serà a Tortosa i tindrà la intervenció de Quico i el Noi.

Els Pastorets d'Ulldecona aixecaran el teló de les representacions aquestes festes nadalenques, mentre que els Pastorets del Vendrell, amb dates programades fins al mes de febrer, seran els qui tancaran la temporada.

Any Folch i Torres

La primera representació d'Els pastorets de Folch i Torres va tenir lloc el dia 24 de desembre de 1916. És per això que a la temporada 2015-2016 es van iniciar els actes de commemoració del centenari, i ara, en la 2016- 2017, se'n celebra la cloenda. Entre les activitats dutes a terme destaca el congrés El Nadal en escena, celebrat els dies 24, 25 i 26 de novembre a la Universitat Rovira i Virgili i al Palau Marc dedicat especialment a Els pastorets de Folch i Torres. L'acte de tancament del centenari serà aquest dissabte 10 de desembre a Montserrat i inclourà actuacions diverses, la presentació de l'exposició del centenari i l'exhibició de diorames de pessebres amb escenes d'Els pastorets de Folch i Torres, en col·laboració amb la Federació de Pessebristes. Finalment, es farà una ballada de sardanes.

Els Pastorets

A Ulldecona, dies 11 i 18, i a Tortosa, dia 17

www.passioulldecona.org



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia