Comença la instal·lació de les escales mecàniques al carrer Vapor

L'endemà que es presentés el projecte de les escales mecàniques del Palau Firal, va començar el procés d'instal·lació dels esglaons mecanitzats del carrer Vapor, més coneguts com les Cent Escales, que estaran enllestides abans de final d'any; un dels requisits dels treballs amb càrrec al fons d'inversió local. Molts veïns dels carrers dels voltants s'hi van costar per veure de prop com grues de gran tonatge anaven col·locant els diferents trams de les escales damunt dels esglaons antics, donant forma i color a una obra llargament reivindicada per la Part Baixa des de fa més de dues dècades. El representant veïnal del barri, Pepe Ruiz, es va mostrar il·lusionat perquè per fi se solucionava una de les mancances que havien denunciat: «La gent més incrèdula pensava que mai ho veuria», va recordar el portaveu dels veïns, que es mostrava satisfet: «Ara tindrem el centre molt més a prop i ajudarem les persones grans i les que tenen la mobilitat reduïda.»

Les escales estan dividides en tres trams i funcionaran en els dos sentits, tant ascendent com descendent. Només funcionaran quan detectin la presència d'algú i al seu voltant s'instal·laran càmeres de videovigilància per evitar actes d'incivisme. Segons va explicar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, funcionaran les 24 hores del dia, encara que tampoc està del tot confirmat.

La barrera es manté

El batlle es va congratular: «Solucionem un dels punts negres i farem que molta gent pugui anar al mercat.» També s'ha aprofitat per fer unes escales convencionals, en forma de zig-zag perquè s'utilitzin en cas d'avaria. D'altra banda, alguns veïns es van queixar que l'obra no suprimirà del tot les barreres arquitectòniques –no hi podran pujar cotxets per a nadons ni gent amb cadira de rodes–, sobre la qual cosa l'alcalde va explicar que per suprimir-la del tot s'hauria hagut de fer una rampa que hauria fet inviable el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.