Societat

Concurs de vestits de paper

El paper també es desfila

El Teatre L'Amistat rebrà dissabte la gala del 51è Concurs Nacional de Vestits de Paper, amb un total de 72 creacions diferents de moda actual, època i fantasia

Enguany s'hi incorpora un nou guardó de millor complement

Fins a 72 creacions fetes per modistes d'arreu de l'Estat, com ara Bilbao, Múrcia, Saragossa o Pontevedra i també de diferents punts de Catalunya, entre els quals Barcelona, Amposta o Cerdanyola del Vallès es podran veure aquest dissabte a la 51a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa. D'aquestes, quaranta participen en la categoria de moda actual, disset ho fan a la de fantasia i quinze més a la d'època. A més, enguany s'ha pràcticament doblat el nombre de concursants a la categoria de nines Barbie, arribant a la seixantena.

Un jurat conformat per l'editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury Edition, Francisco José Pavón, a més dels dissenyadors Manu Sánchez, Jaime Piquer i José Rivero, i també la modista mollerussenca Ramona Santallusia, serà l'encarregat de valorar les diverses propostes. La vetllada inclourà un espectacle d'homenatge a la capitalitat de la sardana, amb un concert que inclourà la peça dedicada als vestits de paper, interpretada pel professor de tenora de l'escola de música de Mollerussa, Jordi Guixé, i el pianista Bernat Bonjorn i que estarà ballada per la Colla Estol-Espígol d'Agramunt. A més, també es podrà veure la reproducció en paper dels vestits sardanistes exposats fins aquest diumenge al Museu de Vestits de Paper. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que l'any vinent ja es començarà a treballar per aconseguir que aquesta manifestació cultural pugui ser reconeguda com a patrimoni immaterial de la UNESCO. El concurs repartirà gairebé 13.000 euros en premis en metàl·lic distribuïts entre les tres categories participants. Al palmarès s'hi incorpora enguany un nou guardó amb el qual es triarà el millor complement i que està patrocinat per la botiga Guasch de Lleida.

La gala, que se celebrarà el 17 de desembre a les 10 del vespre al Teatre L'Amistat, serà conduïda per l'actriu Montse Germán, coneguda per les seves interpretacions en cinema, teatre i televisió. El concurs tindrà enguany el suport de dos dissenyadors catalans de prestigi com són Custo i Josep Abril. Tots dos han cedit un disseny de la seva creació perquè pugui ser reproduït en paper i desfilar durant la gala. En el cas de Custo, es tracta d'un vestit de dona on el color, els grafismes i la barreja de materials en són protagonistes, mentre que pel que fa al disseny cedit per Josep Abril és un conjunt en tons grisos pertanyent a la col·lecció per a home de tardor-hivern 2014-2015.

Les dues peces passaran a formar part d'una col·lecció específica del Museu de Vestits de Paper, juntament amb les que han cedit en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc i Antonio Miró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia