Societat
Tions al bosc
El parc dels Rucs del Corredor es converteix en un bon amagatall per anar a buscar els tions
Els visitants també descobreixen la reserva
Aquest serà l'últim cap de setmana, abans de Nadal, per tenir a punt els tions i que tinguin prou temps per atipar-se per cagar els regals. Moltes famílies ja han aprofitat la iniciativa del parc dels Rucs del Corredor, que aquest any ha obert les seves instal·lacions per anar a buscar-hi els tions.
La seva responsable, Paloma Vicente, es mostra molt satisfeta de l'èxit que ha tingut la proposta, que ja van engegar de manera més tímida l'any passat. “Ha estat el boca-orella: els nens venien perquè els ho havien explicat uns amics”, assenyala Vicente, que cada cap de setmana ha rebut una trentena de famílies, la majoria de les quals han retrobat, per art de màgia, el tió que tenien a casa. Altres aprofiten el llarg recorregut per descobrir el seu primer exemplar de tió, que els apareix amagat entre les bardisses i les falgueres que hi ha al jardí botànic del parc. “És un bon amagatall al tram final del recinte, després de fer una passejada pel recorregut que acostumen a fer els rucs”, explica Vicente.
El preu per reservar l'espai dins el bosc màgic dependrà de la mida del tió que es vulgui adquirir, i si no sempre es pot col·locar i camuflar el de casa al preu de 4 euros. “Molts han vingut amb el tió des de casa i ja esperen repetir l'any que ve”, afirma la seva responsable. A l'inici de l'activitat alguns ho aprofiten per muntar algun dels ases que hi ha al parc mentre la passejada dóna temps als adults de buscar l'indret més adient perquè tothom pugui retrobar el seu tió.
Els visitants habituals no han faltat a la cita i han tingut una altra oportunitat per acostar-se a la reserva d'ases, que ha crescut els últims mesos. A la finca, que s'estén entre els boscos de Canyamars i Dosrius, hi tenen cabuda 60 exemplars. Les darreres incorporacions d'aquest estiu són la Beca i la Patiplà, que van ser batejades pels més petits del club de Rukis del parc.
Aquest 2016 ha coincidit amb el vintè aniversari del recinte, que van engegar Joan Compañó i Paloma Vicente amb l'objectiu de dedicar-se a la preservació i promoció d'espècies com ara la del guarà català. Les activitats que organitzen permeten aprendre sobre les races i la vida dels rucs, les funcions que tenien anys enrere, i saber què vol dir estar en perill d'extinció.