Societat

Les caputxines diuen que no ho posaran fàcil al bisbe

Rebutgen la proposta d'assistència del Bisbat i reclamen les cuidadores que tenien

Reiteren que “tot això no hauria passat si hagués estat una venda”

Les germanes caputxines de Manresa continuen en peu de guerra amb el Bisbat. Ahir van explicar a aquest diari que dilluns les havia visitat el vicari episcopal –representant del bisbe– per oferir-los un servei d'assistència domiciliària a través d'una entitat sense ànim de lucre que han rebutjat perquè volen les mateixes cuidadores que tenien fins ara, de la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) –entitat a la qual havien de cedir el convent.

La germana Pilar Lumbreras va manifestar: “No volem gent desconeguda, perquè donen poques garanties de continuïtat.” Va assegurar, a més, que estan “molt fetes a l'atenció delicadíssima” de la gent de la FSSM i no volen “gent de fora”. És per això que les monges van insistir al vicari, durant la reunió de dilluns, que volien un pressupost per saber quant costaria mantenir les cuidadores que han tingut fins ara. El Bisbat, va dir, s'hi ha compromès i farà números amb la FSSM.

Tot i les últimes converses, l'ambient entre les caputxines i el Bisbat encara continua enrarit. De fet, la mateixa Lumbreras va reconèixer que el fet de no acceptar l'assistència que proposa el Bisbat es deu a la voluntat de posar-ho “una mica més difícil al bisbe”, amb qui han mantingut el conflicte.

En referència a l'article publicat per aquest diari dimarts, en què el Bisbat assegurava que no tenia cap interès econòmic en el convent, Lumbreras va respondre que “tot això no hauria passat si s'hagués tractat d'una venda”. Com a exemple, va citar el monestir de les monges de la congregació d'Andalusia, que va ser venut per fer-hi un hotel, i la Santa Seu “no hi va tenir cap inconvenient”, segons va dir, “perquè es va endur un tant per cent de la venda”.

Les germanes esperen que la Santa Seu els acabi donant l'autorització necessària per cedir el convent a la FSSM, que hi faria una residència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Bonet considera que “no es pot acceptar que la gent surti de festa amb armes blanques”

Barcelona
Educació

La CNMC veu “discriminatòria” una subvenció que exigeix tenir la seu a Catalunya

barcelona
societat

Més de 73.000 persones han passat pels equipaments culturals fins el juliol

lloret de mar
BESALÚ

Obres de millora a l’Institut Escola Salvador Vilarassa

BESALÚ
Salut

Rep l’alta el nadó més petit nascut al Parc Taulí

Sabadell
GIRONA

Obert el concurs per al disseny dels gots de les Fires de Sant Narcís 2024

GIRONA
PALAFRUGELL

L’Ajuntament substitueix jocs infantils deteriorats en dos parcs

PALAFRUGELL
SOCIETAT

Pineda amplia les ajudes per a despeses relacionades amb habitatge

Pineda
FIGUERES

Denunciat un veí per escampar les deixalles d’uns contenidors

FIGUERES