El calendari més actiu
El recordatori anual solidari del 2017 de la Fundació Mas Albornà, que aquest any fa deu anys, se centra a destacar la vida activa de les persones grans
El Punt Avui reparteix demà el calendari juntament amb el diari
El calendari de la Fundació Mas Albornà fa deu anys i amb motiu d'aquesta celebració han volgut plasmar el valor de l'experiència a través d'un calendari destinat a reivindicar la vida activa de la gent gran. Per dur-ho a terme han tingut l'ajuda de diverses persones d'edat avançada, tant de gent coneguda com de desconeguda. La Fundació Mas Albornà és una entitat de l'Alt Penedès creada amb l'objectiu de facilitar la integració laboral i social de les persones amb discapacitat, trastorn mental i gent en risc d'exclusió social. Realitzen activitats de neteja de carrers, jardineria, senyalització i manteniment de mobiliari urbà. Té 45 anys d'experiència treballant en el sector de la integració sociolaboral i està formada per un grup de 400 persones.
La producció del calendari solidari, que es distribuirà demà amb El Punt Avui, s'ha gestionat des de l'àrea de comunicació de Mas Albornà, juntament amb la residència Inglada Via, que fa 100 anys. Es tracta d'un projecte comú que ha tingut l'ajuda del fotògraf Miquel Rota i d'un equip de dissenyadors de Bilbi Grafiks que han treballat conjuntament i de manera altruista. Per començar amb la creació del calendari, primer van fer una llista amb els tipus de fotos que podrien fer, per contactar amb els participants. Cristina Barbacil, directora de comunicació de la fundació, ressalta la gran predisposició que han trobat de tots els participants implicats en el calendari.
Per dur a terme les 12 fotografies van demanar ajuda a diversos membres d'edat avançada que reflecteixen l'energia i la iniciativa en una persona gran. Per una banda, hi apareixen personalitats de l'escena catalana amb una vida molt activa, com ara Arcadi Oliveres, Lluís Llongueras, Teresa Gimpera, Eduard Punset i Pere Tàpias. Per altra banda, hi trobem diferents protagonistes anònims realitzant activitats que són la imatge de la iniciativa i l'energia de la gent amb joventut acumulada. D'aquesta manera, al calendari apareix una trapezista de 90 anys amb ceguesa, un equip de natació sincronitzada d'àvies de 80 anys, un grup de bastoneres o un corredor d'atletisme.
L'elecció d'aquests membres respon a la voluntat de trencar les etiquetes i els estereotips, de voler demostrar la vitalitat de la gent gran i l'entusiasme que transmeten.
Cal afegir-hi que el calendari de la Fundació Mas Albornà no té una voluntat lucrativa, ja que no es ven ni serveix per recaptar fons. Es distribueix amb la voluntat de donar a conèixer l'organització i les persones que en formen part; actua com una eina de comunicació.