Societat

Municipal

La síndica de Rubí ja ha atès 136 queixes ciutadanes

Milagros Calleja, que va prendre possessió del càrrec a mitjan setembre, fa balanç dels primers tres mesos

La síndica de greuges de Rubí, Milagros Callejas, fa balanç dels seus primers tres mesos en el càrrec, després que en va prendre possessió a mitjan setembre passat. Des de llavors, Calleja ha atès un total de 136 rubinencs, tant de manera presencial com telefònica i, també, en línia. Paral·lelament, ha mantingut 46 visites concertades de veïns que volien tramitar alguna queixa o reclamació. En el transcurs d'aquestes visites, s'han generat un total de 34 expedients, dels quals se n'han resolt dinou i quinze continuen en tràmit.

Per àmbits, dels 34 expedients, l'Àrea de Serveis Territorials n'ha generat dinou, dels quals nou ja estan resolts. Pel que fa a l'Àrea de Serveis a les Persones, ha generat deu expedients més, dels quals només en queden dos en tràmit. L'Organisme de Gestió Tributària ha generat tres expedients més, dos dels quals ja estan resolts. Sorea, la companyia encarregada de la gestió del subministrament de l'aigua, és objecte d'un dels expedients. Per acabar, també té un altre expedient la Secretaria.

Per la síndica, aquestes dades són positives. Tanmateix, ha afirmat que vol fer arribar els seus serveis a més veïns i veïnes de la ciutat. “Aquestes xifres demostren que oferim un servei útil i necessari. Per això, cal que tota la ciutat conegui l'oficina i què fa”, manifesta Calleja.

S'obre un expedient si la petició compleix els requisits i s'adequa a les competències del càrrec. En aquest sentit, la missió de la síndica és defensar els rubinencs davant l'actuació de l'Ajuntament i els organismes que en depenen. Per tant, la ciutadania pot recórrer a la sindicatura en aquells casos en què consideri que no ha rebut el tracte adequat per part de l'administració o no ha rebut resposta per part de l'Ajuntament.

En paral·lel, la síndica de greuges de Rubí continua la seva activitat institucional. Recentment va participar en l'acte del Dia dels Drets Humans celebrat a la Casa Duran de Sabadell, on va coincidir amb el membre de la Lliga Tunisiana dels Drets Humans Ahmed Galai, que forma part del Quartet de Diàleg per la Pau guardonat amb el Nobel de la pau 2015.

LA XIFRA

136
és el total de rubinencs
que ha atès la síndica durant els seus primers tres mesos en el càrrec


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia