Societat

Sardanisme

Presentació oficial de Figueres com a Capital de la Sardana 2017

L'acte tindrà lloc el dimecres 11 de gener a l'auditori Caputxins, on es donarà a conèixer tota la programació d'activitats previstes per celebrar l'efemèride

A partir del mes de març, Figueres serà Capital de la Sardana amb un projecte basat en la commemoració del bicentenari del naixement del músic figuerenc i creador de la sardana moderna Pep Ventura. La celebració servirà per reivindicar la vida i obra d'un músic clar per a la ciutat i, alhora, per recuperar la història d'una cultura popular que per a la societat del segle XIX va contribuir a l'avenç i el progrés de la Catalunya contemporània. La presentació oficial de Figueres com a Capital de la Sardana 2017 tindrà lloc el proper dimecres 11 de gener al vespre a l'auditori Caputxins, on es donarà a conèixer tota la programació d'actes previstos per celebrar l'efemèride. Entre altres, servirà d'excusa per organitzar xerrades i conferències, sobretot basades en la figura de Ventura, a més de potenciar el tradicional aplec de la sardana de la capital de l'Alt Empordà, que aquest 2017 arribarà a la 56a edició. Durant l'acte de relleu de la Capital de la Sardana, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va destacar que “la sardana és una activitat social i cultural impossible de dissociar de la història de Figueres” i “un emblema cultural d'àmbit nacional”. També va explicar que el pes principal de la programació i les activitats recaurà en el Foment de la Sardana Pep Ventura i que es treballarà perquè enguany totes les entitats i sectors de la ciutat “vibrin al so de la cobla i del que significa” i perquè es difongui el missatge que “la sardana és una manifestació cultural de primer ordre, actual, i signe inequívoc de la nostra identitat com a nació”.

La Capital de la Sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió i el prestigi social de la sardana, augmentar la seva cohesió en l'àmbit cultural dels territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a capital, tant a l'interior com a l'exterior de les fronteres polítiques del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia