Societat

comerç

Arenys de Munt es queda sense el mercat municipal

Tot i els intents per revifar-lo, l'última parada de fruita i verdura tanca coincidint amb les festes de Nadal

El govern crea una comissió de treball per decidir futurs usos de l'edifici ubicat a la riera

Tots els intents per mirar de revifar el mercat municipal d'Arenys de Munt no han servit per evitar-ne el tancament. Coincidint amb les festes de Nadal, i abans d'acabar l'any, ja es va anunciar que les instal·lacions municipals no obririen al públic el 2017, després que l'última parada de fruita i verdura anunciés que plegava. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Sànchez, (ERC) reconeixia que els esforços per mirar de revitalitzar el mercat els últims anys han quedat en no-res. “No s'ha aconseguit atraure nous paradistes que havien d'obrir i altres han decidit plegar per diversos motius. No ha funcionat i els hàbits de consum han canviat”, assegurava el regidor.

Per garantir-ne la viabilitat, des de l'Ajuntament els darrers dos anys s'hi havien fet millores en l'enllumenat, els accessos i el sistema de refrigeració dels magatzems. El regidor també assenyala que s'havien revisat a la baixa les taxes per als paradistes per facilitar noves obertures que, en el cas d'emprenedors locals, no pagaven durant el primer any d'activitat. Tot i així, ningú s'hi va apuntar i han acabat tancant els que quedaven. En l'època de màxima activitat, el mercat havia tingut fins a vuit parades obertes, però darrerament ja només en quedaven tres.

Amb les portes tancades, ara el govern crearà una comissió de feina per treballar conjuntament amb tots els grups municipals nous usos que es puguin donar a l'edifici. “D'un problema en podem treure oportunitats, rellançar el mercat per vetllar per la promoció local”, apunta el regidor. L'edifici, ubicat en un punt cèntric de la riera i molt a prop de la plaça de l'Església, s'hauria de conservar amb algunes actuacions mínimes per adaptar l'espai. Alguna de les propostes que el govern farà a la comissió de treball és convertir l'espai en una sala polivalent per poder fer-hi fires de comerç de proximitat o cursos de cuina.

El comerç, tocat

El mateix regidor confia que ben aviat es constitueixi la nova junta dels botiguers d'Arenys de Munt, que es va dissoldre abans d'acabar l'any per discrepàncies amb la manera de fer del govern i la tensa relació amb l'alcalde, Joan Rabasseda (ERC). Un teixit comercial que en el seu moment va criticar la forta inversió que es destinava a revitalitzar el mercat municipal quan, segons ells, era “una mort anunciada”. La junta dissolta de l'ABIC té pendent convocar aquest gener una assemblea, ja que fins ara no s'ha presentat ningú per encapçalar la presidència.

LA FRASE

No han funcionat els intents per revitalitzar el mercat i els hàbits de consum han canviat
Josep Sànchez
regidor de promoció econòmica d'Arenys de munt (ERC)

Promocionar la marca d'Arenys

Una de les sortides a l'edifici del mercat és buscar-hi nous usos que serveixin també per promocionar el comerç. En aquesta línia treballarà el govern en la comissió que vol crear per tirar endavant la reobertura de l'espai. Una de les propostes és dinamitzar les activitats que, conjuntament amb Arenys de Mar, es vol fer dels productes de proximitat i quilòmetre zero amb el distintiu de la marca d'Arenys. “Parlem de producte fresc de verdura, però també del peix i la vinya que ens inclou dins la DO Alella”, diu el regidor. Amb aquesta línia es pensa en la possibilitat de convertir l'espai del mercat en un lloc de trobada de productors locals. Amb l'edifici a peu de riera es disposaria, segons el regidor de Promoció Econòmica, d'un ampli local on fer fires per promocionar el producte local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Interrompuda la circulació de trens d’alta velocitat amb origen a Sants per una incidència a Can Tunis

Barcelona
turisme

Un 48% de ciutadans de Catalunya lamenta que hi ha “massa turistes”

barcelona

La nova fornada de científiques barcelonines que triomfa a Europa

Barcelona
TEIXIT ASSOCIATIU

Òmnium treballa encara per definir la nova junta al Gironès

GIRONA
turisme

195,1 euros, preu dels hotels de Barcelona

Barcelona
crònica

A punt el restaurant dels germans Torres al Balcó Olímpic

SERVEIS

Abonament bonificat entre Tarragona i Barcelona durant el tall de Rodalies

Barcelona

Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach

figueres

Jornada de portes obertes al Campus de l’Experiència per segon any

CALONGE I SANT ANTONI