fira de l'oli
Destaquen el potencial dels olis del Pallars
Una quarantena de persones van participar la setmana passada a Tremp en la jornada Qualitats i adequació de l'oli d'oliva a la restauració del Pallars amb l'objectiu d'aprofundir els coneixements del món de l'oli, especialment en l'àmbit de la restauració. La jornada va ser conduïda pel cap de cuina de la Fundació Alícia, Jaume Biarnés, que va destacar el potencial dels olis del Pallars i la possibilitat de diferenciar-los en relació amb l'altitud on es produeixen, un cas molt similar al que s'esdevé amb els vins de la subzona del Pallars.
Al llarg de l'activitat es van donar eines als cuiners per tal de distingir les qualitats a valorar a l'hora d'incorporar els olis a la cuina, al mateix temps que els productors d'oli de la comarca van conèixer quines són les propietats que ha de tenir el seu oli per aconseguir una bona valorització.
Després d'aprendre com es fa un bon tast d'olis, la jornada va acabar precisament amb un tast de set olis, alguns dels quals fets per productors del Pallars Jussà, altres monovarietals de varietats locals que han estat elaborats per l'IRTA. L'acte es va dur a terme dins del programa Al teu gust, aliments del Pallars, de l'Ajuntament de Tremp, que vol donar suport als productors i restauradors mitjançant diverses accions formatives i de promoció.