Societat

Amposta protegeix l'antic col·legi de les monges

Amposta protegirà l'antic col·legi de les monges. Durant la darrera sessió plenària, celebrada dilluns, va aprovar-se definitivament la declaració de bé cultural d'interès local (BCIL) de l'immoble.

El consistori vol protegir la seua part històrica d'enderrocs per, en un futur, adquirir-lo i obrir-lo per a usos turístics i culturals. Ara l'immoble és propietat d'una empresa però es troba en procés d'execució immobiliària. Un cop l'edifici passe a mans de l'anomenat banc dolent, el govern espera poder comprar-lo.

L'immoble està situat al carrer Tarragona i va ser inaugurat l'any 1925. L'any 2000 les monges carmelites van traslladar el col·legi en un nou terreny i espai més gran a un dels principals accessos de la capital del Montsià i l'antic va passar a mans privades.

L'empresa volia construir una promoció d'habitatges, però la crisi immobiliària va aturar el projecte. Ara l'edifici està abandonat i en procés d'execució hipotecària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia