Societat

patrimoni arquitectònic

Palafolls invertirà aquest any en la millora del castell

El pressupost puja a 9,7 milions, el 15% més que l'any passat i amb una partida de 760.000 euros d'inversions

Va prosperar només amb els vots del govern

L'Ajuntament de Palafolls invertirà aquesta any 124.000 euros en la rehabilitació i el condicionament del castell amb actuacions que inclouen l'adequació del pati d'armes perquè s'hi puguin fer actuacions culturals, la instal·lació de lavabos i un espai d'interpretació del monument, la millora del camí d'accés i el tancament del recinte a la nit per impedir actes vandàlics. La regidora d'Hisenda, Dolors Agüera (PSC), va explicar que es tracta d'una aposta clara per un dels símbols del municipi i va avançar que es vol incorporar una persona perquè faci visites guiades. “La partida correspon a l'1% cultural que la concessionària de l'autopista va destinar a Palafolls quan es va fer l'ampliació de la via ràpida; ha trigat a arribar però finalment l'hem aconseguit”, afirma. El paquet d'inversions també inclou la instal·lació de les primeres càmeres de seguretat i el control de vigilància en diferents espais concorreguts del poble que sovint són víctimes d'actes incívics, com la biblioteca, la passera del barri de Sant Lluís, la caserna i el Palauet. “Hi destinem 37.000 euros que inclouen tant els aparells com el sistema que farà servir la policia local”, precisa la regidora. La pacificació d'un tram del barri de Sant Lluís, en concret del carrer Folch i Torres, que tindrà més voreres, es reobrirà un tram tancat i es crearan vora 25 places d'aparcament noves amb una inversió de 150.000 euros; la construcció d'una pista d'atletisme a la zona esportiva de la Figuerassa (91.000 euros, dels quals 75.000 són d'una subvenció de la Diputació) o la reforma de l'enllumenat públic per millorar l'eficiència energètica (70.000 euros) són altres actuacions previstes.

Dolors Agüera destaca que es tracta d'un pressupost “que ajusta molt la despesa, redueix el deute, manté la congelació d'impostos i taxes, augmenta els ajuts socials i aposta per fer inversions en espais i equipaments d'interès comú”. L'equip de govern –PSC, ICV i C's– va donar suport als comptes, mentre que ERC i el regidor no adscrit, Óscar Bermán, hi van votar en contra.

LA FRASE

És un pressupost que aposta per fer inversions en espais i equipaments d'interès comú
Dolors Agüera (PSC)
regidora d'hisenda de l'ajuntament de palafolls


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia