400 racions de cansalada, ronyó i fesols, últim record del dia del 'mandongo' de Capafonts
Capafonts, al Baix Camp, s'ha omplert aquest diumenge de visitants, vinguts d'arreu de la demarcació de Tarragona per degustar l'esmorzar popular de la Festa Popular del 'Mandongo', que ha arribat a la setzena edició. Com en molts municipis catalans, Capafonts va deixar de fer la matança del porc als anys cinquanta però va decidir recuperar una part del que significava la festa familiar: l'esmorzar popular. "Abans, al poble, cadascú matava el porc a casa, es convidava a la família i amics i per esmorzar es coïa magre i cansalada, fetge i ronyó i, amb l'oli de magre, es feien els fesols", ha explicat Lourdes Buldó, presidenta de l'Associació de Dones Verge de Barrulles, l'entitat que va decidir recuperar el plat en una jornada gastronòmica. Aquest diumenge, s'han servit més de 400 racions.