Societat

Territori

L'Alt Urgell es dinamitza amb el pla Impulsa 2026

La iniciativa té el consens de tots els grups polítics de la comarca per tal que esdevingui el llibre de ruta del territori, independentment de quin grup polític hi hagi al govern

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell s'han proposat elaborar un pla estratègic per tal de marcar la direcció de la comarca i de la seva capital durant els pròxims anys. Aquest pla, batejat amb el nom d'Impulsa 2026, ha de tenir la participació de les administracions, les empreses i la ciutadania per tal que el territori i la seva gent en surtin beneficiats.

Aquest nou projecte ha de substituir l'anterior pla, que es va elaborar l'any 1998, amb la novetat que aquell només afectava la Seu, i aquest és tant per la ciutat com per la comarca. L'elaboració té una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya de 33.560 euros i tindrà l'assistència tècnica de l'empresa Daleph. El cost total de l'elaboració del pla està pressupostat en 41.950 euros. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha afirmat que “volem que la comarca, la ciutat i el territori siguin espais de prosperitat, de cohesió social i d'oportunitats, per això aquest pla”.

Un pla estratègic per tal de regir la direcció que ha de prendre l'Alt Urgell. El pla Impulsa 2026 s'estructurà en tres fases: una primera fase de diagnosi, en la qual tots els agents han d'aportar la visió actual de la societat urgellenca; una segona fase d'objectius i estratègia, en aquesta s'han de definir els objectius del pla i l'estratègia a seguir; i una tercera fase d'acció, en la qual s'ha de començar a aplicar el pla que haurà sortit.

En el marc de l'elaboració del pla es crearà una pàgina web, un butlletí per seguir l'evolució i perfils a les xarxes socials, tant per rebre propostes com per donar a conèixer el procés. La coordinadora tècnica del pla, Meritxell Rodríguez, ha assegurat que “volem que el pla sigui molt participatiu, per això obrim tots aquests canals de comunicació amb la ciutadania”. En aquest sentit, Rodríguez ha manifestat que “individualment es podrà demanar hora amb algun membre tècnic del pla per donar a conèixer qualsevol cosa que es cregui que ha de tractar el pla”.

La iniciativa disposa del consens de tots els grups polítics de la comarca per tal que esdevingui el llibre de ruta del territori, independentment de quin grup polític hi hagi a l'administració.

A finals de setembre hi ha d'haver ja unes línies definides, al desembre els objectius i a partir del 2018 hauran de començar les accions.

LA FRASE

Volem que el pla sigui molt participatiu, obrim canals de comunicació amb la ciutadania
Meritxell Rodriguez
Coordinadora tècnica del pla


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.