Societat

Recórrer el camí de la retirada de coll d'Ares

L'Ajuntament organitza una caminada guiada pels camins de l'exili

L'Ajuntament de Molló ha fet un convit públic a tothom qui vulgui recórrer el camí de la retirada de coll d'Ares, el dissabte vinent, coincidint amb el setanta-vuitè aniversari de la ruta que van seguir quasi cent mil persones que fugien de les tropes franquistes. Es calcula que entre el gener i el març del 1939 entre 85.000 i 95.000 persones van recórrer el camí de la retirada, que, de fet, van ser els camins de la retirada, perquè seguien diverses rutes. El que es recorrerà el dissabte és el que, segons coincideixen els experts i la gent de la zona, va ser el més concorregut. Així doncs, els participants sortiran a les nou del matí de la plaça Conflent, on hi ha l'església de Sant Sebastià i l'Ajuntament, i després d'una caminada de quatre hores arribaran a la plaça Firal de Prats de Molló. Passaran per un tram de la carretera C-38, ca la Francesa, el pont de can Fumat, la palanca del torrent de Ginestosa, el pla de Bous, el rec del Clot del Bac, la casa de carrabiners, la roca del Gall, el coll de Prugent i el d'Ares, un tram de la carretera D115, el pla de l'Espinàs i el pont de Canadell.

L'organització de la ruta, que serà guiada, recomana dur calçat adequat, esmorzar, aigua i abric. Per tornar, hi haurà un autocar. Per això, cal inscriure's trucant a l'Ajuntament de Molló, al telèfon 972740 387. Les places són limitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia