Societat

Festes i tradicions

El dijous gras marca l'inici tradicional dels carnavals

L'arribada d'en Carnestoltes i els àpats populars donaran el tret de sortida a la disbauxa

A Premià de Mar, els Penjaculpes precediran en Primilià XV en els primers actes de festa major

Els Penjaculpes, els esperits de les antigues fàbriques de Premià de Mar amb ànima ben crítica, es despertaran aquest dissabte a la tarda, i amb la seva cercavila i els versots que repassen tot el que ha passat durant el darrer any, encetaran la festa major d'hivern que se celebra per carnaval. L'arrencada s'allargarà amb el Sopacarrers per tastar tapes de bar en bar, i el Festhivern musical amb els grups locals Kan 60, The Moonlight Doors i Styls. Diumenge al matí s'han previst activitats infantils amb jocs i tallers. Després del cap de setmana festiu, l'activitat es reprendrà el dijous gras, que tradicionalment ha marcat l'inici de la festa major. Així, el dia 23 a la tarda s'espera l'arribada del Rei Carnestoltes, en Primilià XV, que ja dirà les seves primeres paraules i donarà pas al Sarau de Carnaval, amb Rah-mon Roma. No hi faltarà un bon berenar amb botifarra d'ou, una de les llepolies del carnaval.

Les millors truites

Al Maresme, molts pobles comparteixen la celebració del dijous gras amb concursos d'elaborar truites i degustacions, com a Vilassar de Dalt i a Llavaneres. A Argentona es premiaran les millors en categoria d'adults i d'infantils. Enguany, a més, el dijous gras es donarà a conèixer el guanyador del logotip del 25è aniversari de la colla de diables i se soparà truites i botifarra d'ou, el mateix àpat que se servirà a l'envelat de Canet, on també serà Nit Grassa amb Los Agradecidos. A Caldetes, el concurs es reforçarà amb un taller d'elaboració de truites. A Canyamars, la competició arribarà a la desena edició. A Malgrat es rebrà en Carnestoltes a la tarda, amb degustació de botifarra d'ou, i en canvi, al Masnou la benvinguda s'endolcirà amb una xocolatada. Altres opcions són a Premià de Dalt, on l'Associació de Gent Gran celebrarà el dijous gras amb truites i coques de llardons; a Vilassar de Mar, on es repartirà botifarra d'ou, o a Mataró, amb tast de truita.

Festa major Premià

Del 18 a l'1 de març

festamajordhivern.org

Dijous gras, dia 23



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.